Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 1

Dag 6 : De bergen beginnen weer

We begonnen de dag goed. In het dorpje zat er een winkeltje, een bakker en het postkantoor allemaal bij elkaar. De zon scheen ook nog eens. Bij die bakker hadden ze lekkere abrikozencroissants. Voor zover het goede begin.

Later die dag kwamen we nog over veel grote cols. Er was ook een mooie afdaling bij, die ook nog eens lang was. Ik zou alleen willen dat ik bovenaan m’n jas had aangedaan, want het was nogal koud. Het was redelijk bewolkt.

We gingen op een bankje zitten eten. Het weer leek om te slaan, dus we trokken onze waterdichte broeken en warme jassen maar vast aan. Het weer werd inderdaad slechter.

Er was een stuk van 40 kilometer, wat redelijk vlak was, waar we nog wat kilometers konden maken. Het was ’s middags weer heet. We keken al de hele dag uit naar een stuk weg dat in de route stond beschreven als : “slagbomen en bord doodlopende weg negeren, zeer slechte weg voor 1 km.”. Toen we er eindelijk waren bleek dat het stuk opnieuw geasfalteerd was naar een perfect fietspad, dat was wel jammer.

Zomaar een foto omdat we anders wel heel weinig foto's maakten
Zomaar een foto omdat we anders wel heel weinig foto's maakten

het werd eindelijk weer zonnig
het werd eindelijk weer zonnig

In de loop van de dag kwamen we in de buurt van de route van de vorige fietsvakantie. In Til-Chatel kruisten we hem. Daar vlakbij aten we ook nog wat ’s avonds.

Afstand : 157.47 km