Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 2

Dag 15 : Het is weer zondag

Col du Cabarétou, col de Engayresque


Vanaf de camping moesten we eerst nog een paar kilometer bergop fietsen om weer op de route te komen. In het dorp was gelukkig nog een winkel open. Veel winkels in Frankrijk zijn tussen de middag van 1 tot 3 dicht, maar er zijn er ook wel een paar die nog op zondagochtend open zijn. We sloegen genoeg eten in want we zouden de rest van de dag waarschijnlijk niet meer veel te eten vinden.

Het werd een hete dag, die meteen begon met een flinke col. We konden daar nog wel een wielrenner eruit fietsen.

col du Cabarétou
De enige echt zware col van de dag begon al na een kwartier fietsen, col du Cabarétou

Op papier was het een vrij vlakke dag maar alle klimmen die we hadden waren best zwaar. Zeker met die hitte. Rond twee uur hadden we nog wat stokbrood gegeten, en om vier uur het laatste restje wat over was. Veel water hadden we ook niet meer.

De route was mooi want we reden door veel dalen in de Cevennen, met licht stijgende en dalende wegen. Er waren ook een paar stukken bij waar we nog snel wat kilometers konden maken.

de col de Engayresque
In de afdaling van de laatste col van de dag, de col de Engayresque

Pas rond 6 uur 's avonds kwamen we in een grotere stad, waar misschien nog wel wat te eten was. Er was alleen een patisserie, waar ze puddingbroodjes en taartjes hadden, dus gingen we daarheen. Toen we net onze fiets wegzetten begonnen ze met het sluiten van de winkel. Wij stonden daar buiten te kijken. Gelukkig konden we nog even naar binnen om wat broodjes en drinken te halen.

De hele dag hadden we al weinig gedronken. We zaten daar op de stoep, toen we een jongen aan zagen komen lopen, hij draaide aan een knopje van een soort brandkraan die langs de weg stond, toen stroomde er opeens water uit. Hij dronk het ook nog, dus dat betekende dat het wel drinkwater moest zijn. We hadden die dag vast wel één van die dingen tegengekomen maar wisten toen niet wat het was. Nou wisten we dat dus ook voortaan. Het had wel een hoop gescheeld als we dat eerder hadden geweten. Bij een cafeetje haalden we nog een ijsje, vlak voordat die ook sloot.

De routebeschrijving was nogal onduidelijk in het stadje, dus moesten we even vragen waar we heen moesten. Uiteindelijk zijn we na drie keer op de kaart zoeken toch op de goede weg beland. Net voordat we in het dorpje kwamen waar de camping was stond er opeens een pizzatentje langs de weg. De hele dag hadden we nog niet zoiets gezien maar deze kwam precies op het goede moment want de hele dag leven op 2 broodjes en een ijsje kan ook niet.

De camping waar we aankwamen was ook wel goed deze keer. Hij had zelfs een eigen bron waar bronwater uit kwam wat je op kon drinken.Dagafstand : 118 km