Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 2

Dag 2 : Puy Marie


Tijdens het opstaan was het redelijk weer. Mijn haringen waren schijnbaar de vorige avond uit mijn tas gevallen want ze lagen gelukkig ergens op de grond. Dus had ik toch een tent om in te slapen de hele vakantie, dat was ook wel handig. De vorige vakanties was het altijd leuk om te kijken hoe mensen reageerden als Bram uit z'n bivakzak kwam, dus heb ik d'r nou maar wat foto's van gemaakt.

Bram in z'n bivakzak
Bram in z'n bivakzak

Bram komt uit z'n bivakzak
Bram komt uit z'n bivakzak

De route van de dag ging over een paar korte maar wel heel steile côtes. Het was gelukkig de hele dag zonnig.

[Red Hot Chili Peppers - Road Trippin']
"Road trippin' with my two favorite allies, Fully loaded we got snacks and supplies"


Eén van de steile côtes
Eén van de steile côtes

In de afdaling van één van de côtes was net een nieuwe weg aangelegd. Er lag een laag grind op de weg, die op de plaats waar de auto's reden al weg was. Je moest goed opletten dat je in de baan bleef waar geen grind lag, anders lag je zo in de berm.

Bram ziet hoe laat 't is. Ik wist ook meteen hoe laat 't was.
Bram ziet hoe laat 't is. Ik wist ook meteen hoe laat 't was.

We fietsen de hele dag door dit soort landschappen.
We fietsen de hele dag door dit soort landschappen.

De Puy Marie was de enige echt berg die we de eerste drie dagen over zouden moeten fietsen. Hij was bekend van de Tour de France, dus dat was wel leuk. Op de routekaart kon je zien dat er een stuk in zat van meer dan 10% stijging, dat is dus 10 meter stijging per 100 meter over de weg fietsen. De laatste twee kilometers waren ook erg steil. Op de top hebben we nog even een ijsje gegeten.

puy marie
Halverwege de beklimming van de Puy Marie


Foto vanaf het terrasje bovenop de Puy Marie

In de afdaling reden er wat auto's voor me. Die reden ongeveer 50 op het rechte stuk maar in de bochten waren ze veel langzamer dan ik. Om m'n remblokjes te sparen heb ik ze maar ingehaald. Na de afdaling gingen we in een dorpje wat eten. Er waren mensen die waren met de ezel op vakantie, dat was weer eens wat anders dan met de fiets.


Bram zei dat het weer tijd was om z'n benen te scheren.

Het was de hele dag zonnig geweest. 's Avonds begon het slechter weer te worden. Precies toen we aankwamen op de camping begon het te regenen.

Het lukte nog net op alles op te zetten voordat het echt hard ging regenen.

bivakzak, coleman raid
Dit was alles wat we bijhadden.

Voor de receptie was een bankje waar we droog konden zitten. We hebben nog even gepraat met de baas van de camping en een Belg die op de camping stond. Het zou volgens hun de volgende dag wel redelijk weer worden.

Dagafstand : 131 km