Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 2

Dag 3 : Nog wat kleine heuvels


We stonden op en het was nog niet echt warm. Bram wilde de pijpen van z'n afristbroek er aan risten. Hij kon maar één pijp vinden. Dat zou leuk worden, als die andere echt weg was. Dan had ie één bruin en één wit been op het eind van de vakantie. De andere broekspijp was nergens te vinden. Pas toen alles opgeruimd was kwamen we er achter dat hij onder mijn tent had gelegen.

Moncabrier
Een meertje vlakbij Moncabrier

's Ochtends was het nog mistig en koud. De route was heuvelachtig, dus we gingen wel snel, maar het was ook zwaar.

rocamadour
Foto vanaf het uitzichtspunt in Rocamadour.

Later in de dag werd het zonniger, en uiteindelijk werd het nog heet. 's Avonds kwamen we langs de weg in een weiland een kraampje tegen waar je eten kon halen. We hadden voor 11 euro een salade, friet met vlees, kaas, een toetje en een karaf wijn. Dat was alvast de eerste keer in de fietsvakantie dat we fatsoenlijk gegeten hadden. Bram had geen wijn op, ik wel. We moesten nog een col over, benieuwd hoe dat zou gaan. Het viel gelukkig mee.

We kwamen aan op een fijne camping. In het dorpje hadden we nog wat eten gehaald waaronder een galiameloen. Die hadden we in totaal wel tien op deze vakantie. Bij de camping was nog een terrasje. Het was al gesloten. Het winkeltje werd nog wel even opengemaakt voor ons zodat we wat drinken konden kopen. We wilden eigenlijk bier kopen, maar twee blikjes bier waren duurder dan een fles wijn, dus kochten we een fles wijn. De ene helft van de wijn heb ik in m'n bidon gedaan. De andere helft heeft Bram uit de fles opgedronken. We hadden natuurlijk geen bekers bij ons want die zijn veel te zwaar.


De camping. Er stond nog een tentje waar ze van die gedroogde zwarte en groene en gele worsten voor 8 euro per stuk verkopen.Dagafstand : 135 km