Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 3

Dag 19 : Wind tegen en regen

’s Ochtends werden we wakker en pakte we snel onze spullen in zodat we van de parkeerplaats afkonden. Terwijl we dat aan het doen waren stonden er een aantal mannen bij een hokje bij de ingang naar ons te kijken. Na een tijdje kwam er een naar ons toe om ons te vertellen dat we er echt niet mochten staan, het was namelijk een parkeerplaats voor reizigers. Wij keken elkaar aan met een blik van wij zijn juist de enige mensen hier die wel op reis zijn maar zeiden maar niets. De man zei toen dat je normaal een groot probleem had als je daar ging staan maar omdat wij nu meteen weg gingen was het goed. Uit de manier waarop hij het zei leek het meer alsof ie bedoelde dat je een groot probleem met de mensen daar kreeg dan met de politie, ze zagen er ook echt uit als van die maffia zigeuners uit een film.


Letterlijk vertaald staar er "ontvangstplaats voor reizigers". Maar er waren verder geen reizigers, en erg vriendelijk werden we er ook niet ontvangen.


Voordat Bram wakker was kwam het ventje wat hier op de foto staat met mij praten. Een uur lang heeft hij staan zeveren, ik verstond er maar een paar dingen van. Toen we weggingen kwam hij achter ons aan.

We pakten maar snel onze spullen in en reden weer terug richting Toul om te gaan eten bij de eerste winkel die we tegen kwamen. Dit was een ontzettend smerige oude winkel die precies paste bij de rest van de wijk, we kochten snel wat eten en fietsten toen weer verder. Na vijf minuten fietsen kwamen we weer langs de parkeerplaats waar we geslapen hadden en de zelfde man zag ons voorbij fietsen zodat wij moesten lachen en maar snel door fietsten.

Het stuk hierna was in tegenstelling tot gistere nog redelijk heuvelachtig en we hadden de hele tijd wind tegen. Na vijftig kilometer besloten we om even te eten, er was een trapje voor de deur van het gemeentehuis waar we op gingen zitten. We aten de chocolade kiwi-cake op die we gekocht hadden en nog een stuk stokbrood. Ik was helemaal moe van die klote heuvels. Bart kon hier namelijk omdat zijn fiets lichter was zonder extra hard te trappen van de ene heuvel naar de andere fietsen. Maar ik bleef halverwege de klim van de volgende heuvel hangen zodat ik helemaal afremde en rustig omhoog moest fietsen om daarna weer zo hard mogelijk naar de volgende heuvel af te dalen. Doordat je constant moet wisselen van zo hard mogelijk fietsen en klimmen is dat minstens net zo zwaar als de hele tijd rustig berg op fietsen.

Hierna fietsten we verder en na weer vijftig kilometer stopten we bij een Cora om eten te kopen. We hebben de hele winkel leeg gekocht we hadden brood snoep fruit drinken water salade en nog meer. Buiten hebben we dit rustig op gegeten terwijl het begon te miezeren.

Toen we weg fietsten was het weer droog maar even later begon het te regenen terwijl we nog steeds wind tegen hadden. De regen duurde gelukkig niet heel lang en het werd weer wat vlakker. Na 140 kilometer kwamen we bij het dorpje met de camping aan. De camping stond al aangegeven en er was een friettent, mooi nu moesten we alleen nog even pinnen. Van de drie banken in het dorpje bleek geen één het te doen maar omdat we nog net genoeg geld hadden voor een gemiddelde camping besloten we om dan de camping maar te gaan zoeken. Na wat zoeken navragen bleek dat er wel borden van een camping hingen maar dat deze al twee jaar weg was. Zucht…..dan maar weer door naar het volgende dorpje.

Na twintig kilometer fietsen kwamen we er aan en hier was gelukkig wel een camping die nog echt bestond. We zetten onze spullen op en gingen douchen en hierna alle spullen die we gekocht hadden op eten. Na wat reken werk bleek dat we alleen al die avond minstens 1500 kcal per persoon ophadden terwijl we die dag al drie keer fatsoenlijk gegeten hadden.

Toen we gingen slapen kwamen er wat ventjes langs lopen en een half uur later toen ik half sliep hoorde ik ze weer maar ik had er verder geen aandacht aan besteed.

Dagafstand : 159 km