Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 3

Dag 2 : Na zonneschijn komt regen

De volgende dag smeerden we ons extra goed in met de factor vijfig zonnebrand crème van de vorige fietsvakantie.


Het stadje Bouillon

Toch begonnen we weer helemaal te verbranden net als de vorige vakantie, “gelukkig” begon het tegen de middag te regenen. Doordat het regende koelde het snel af en hadden we het nu in een keer koud in plaats van warm, ik had nog een regenbroek bij maar Bart niet. Na een paar uur fietsen kwamen we helemaal doorweekt bij een supermarkt uit waar je helemaal bevroor van de kou als je langs de koelingen liep. Gelukkig was er een tafeltje waar je warme chocomel kon drinken, hier hebben we als een stel zwervers het brood dat we gekocht hadden opgegeten en zijn we weer een beetje opgedroogd.


Achter de supermarkt


Alles was nat

Hierna zijn we verder gefietst want we moesten nog een kilometer of vijftig tot de camping in St. Michiel waar we uit wilden komen. Eenmaal daar een gekomen hadden we nog een ijsje en een brood gekocht in een winkeltje. Toen we dit buiten op zaten te eten kwam er een auto aan rijden, deze stopte vlak voor een inrit stampte toen het gas in tot zesduizend toeren zodat er een hele rook wolk achteruit kwam om daarna met drie kilometer per uur verder te rijden en de auto een meter verderop te parkeren. Toen de bestuurder uitstapte bleek het een oud ventje te zijn, hij kwam naar ons toe gelopen om met ons te praten.

Hij vroeg waar we vandaan kwamen en vertelde dat hij vroeger in het leger had gezeten en toen in Afrika had gediend en dat hij daarvoor altijd met zijn broer hout moest hakken voor de oven van de bakker. Nou had ie artritis in z’n been en kon daarom niet goed meer lopen.

Nadat hij heel zijn levensverhaal had verteld en ons uitgehoord had gingen we verder naar de camping, er bleek niemand bij de receptie te zijn. Wel hing er een briefje met een telefoonnummer op de deur, dit hadden we dan maar gebeld. De eigenaar nam op en zei dat we maar gewoon ergens moesten gaan staan, dat hebben we dan ook maar gedaan.


Het stadje waar de camping lag


Bram

Dagafstand : 181 km