Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 3

Dag 4 : Ou est le camping?

[Bart: ’s Ochtends waren de andere fietsvakantie-mensen eeder weg dan wij. Eerst was het een eindje over de grote weg richting Dijon. Daarna wist ik nog van twee jaar geleden dat we in Til-châtel linksaf moesten. Dan zouden we uitkomen op het stuk van de route waar we twee jaar geleden het meeste dorst hadden geleden. Voordat we dat stuk gingen fietsen smeerden we ons eerst in met zonnebrand en gingen we nog een keer in de bosjes pissen. Het stuk leek eerst mee te vallen. Een uur lang reden we over heuveltjes. De zon scheen wel goed. We kwamen weer langs het plaatsnaambordje van “charmes”. Het werd deze keer ook weer super heet op dat stuk. En het dichtstbijzijnde stadje met een winkeltje kwam ook deze keer iets te laat. Gelukkig hadden we ons voorbereid met extra water en een meloen.

In Auxonne gingen we weer bij dezelfde winkel boodschappen doen. Die winkel was nog dicht toen we daar aankwamen. Die winkels in Frankrijk zijn allemaal tussen de middag dicht. We hebben zelfs heel vaak Fransen gezien die voor niks naar een winkel kwamen omdat die nog dicht was. In het centrum was een bakkertje open. Daar haalden we een pizza die we op het terras van een gesloten winkeltje opaten, hadden we toch nog iets aan die siesta. Er hing een bord waar op stond dat het 32 graden was.

Bij de supermarkt sloegen we weer veel eten in. In hetzelfde parkje als vorig jaar aten we alles op. De weg was vandaag heel makkelijk te vinden omdat ik me die dag nog zo goed herinnerde van twee jaar geleden. Het was ook lekker vlak. In St. Jean de Losne staken we de Saône over. Daarna nog een stuk keihard doorfietsen over een zinderend hete weg. Net als twee jaar geleden haalden we ijsjes bij een supermarkt. Daarna was het gewoon weer een paar uur met 25 kilometer per uur door de hitte trappen.]

We waren nog redelijk op tijd, als het zo door zou gaan zouden we al om zeven uur op de camping zijn. Omdat we honger hadden en er een pizza kraampje stond hadden we daar een pizza besteld, uit eindelijk heeft het drie kwartier geduurd voordat we hem eindelijk kregen. Het was een pizza van een halve meter doorsnede in de vorm van een klodder deeg, maar hij was wel lekker. We zouden nu alsnog om acht uur op de camping aan komen maar we hadden in ieder geval wel goed gegeten.

Toen fietsten we maar weer aan het zou niet meer zover naar de camping zijn. In het dorpje aangekomen stond er een bordje met camping rechtdoor. Na dat we al twee kilometer het dorpje uit waren hadden we echter nog geen camping gevonden. Toen zijn we nog twee keer op en neer gereden voordat we besloten om dan maar naar het volgende dorpje te fietsen waar ook een camping zou zitten. Na vijf kilometer kwamen we in het volgende dorpje aan en moesten we een zijweggetje in voor de camping, na drie kilometer afdalen was hier ook geen camping te vinden en moesten we weer terug omhoog klimmen. Dan maar weer naar het volgende dorpje wat tien kilometer verderop zat en waar ook een camping zou zitten. Daar aangekomen was daar ook geen camping te zien. Daarom vroegen we in een cafeetje waar hij zou moeten zitten, de eigenaar zei dat er helemaal geen was maar wel tien kilometer de verkeerde kant op. Toen we naar buiten liepen zij ik tegen Bart “oke we gaan dus ergens in de sloot liggen” en zei Bart “ja”. Dat is wel een voordeel van al zo vaak samen op vakantie te zijn geweest, je hoeft niet zoveel meer te overleggen. Na een paar honderd meter verder gefietst te hebben zijn we met 180 kilometer op de teller ergens in een weiland gaan liggen. Bart moest mij percé nog even interviewen met de camera op zijn gsm zodat ik kon vertellen dat we na 180 kilometer zonder drinken ergens in een graanveld moesten gaan liggen omdat er geen camping was.


Wildkamperen

Filmpje van wildkamperen [257 kB]

Hieronder is de transcriptie van het filpje:

Bart: "nou hoe ver hebben we gefietst vandaag Bram? vertel het eens"
Bram: "honderdtachtig kilometer"
Bart: "ok, en waar zitten we nou?"
Bram: "midden in de wei in de middle of nowhere"
Bart: "ja, en ik wordt helemaal lekgestoken door de muggen"
Bram: "ja, en ik heb ook helemaal geen water meer"
Bart: "fijn hè"

Dagafstand : 180 km