Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 3

Dag 7 : Laatste stukje heenweg

Bart was zijn fietsbril ‘s ochtends kwijt dus die moesten we weer gaan zoeken, uiteindelijk bleek iemand hem bij de receptie afgegeven te hebben. Daarna net toen wij vertrokken, ging de dochter van de camping douchen en lachte ze weer op dezelfde manier, ik had echt geen zin om weg te gaan. Maar net zoals ze altijd met de tour zeggen “de fietsvakantie stopt voor niemand” dus moesten we weer verder.

Na een paar kilometer fietsen kwamen we twee wielrenners tegen die we inhaalden, zij dachten dat we expres hard fietsten dus haalde ze ons weer terug in. Maar aangezien we op fietsvakantie waren fietsten we hun er ondanks onze bagage er even later toch weer uit zodat we bij hun in het wiel konden gaan hangen. Ze zeiden nog “daar zijn de gebroeders Schleck weer”. Na een minuut of tien net doen alsof ze altijd zo hard fietsten haakte ze af en fietsten wij weer verder.


's Ochtends hadden we nog uitzicht op de Mont Ventoux

Na een kilometer of zeventig was het inmiddels middag en besloten we eten te kopen bij een supermarkt waar we vorig jaar ook geweest waren. Hierna fietsten we weer verder langs allerlei lavendelvelden totdat we bij een veldje met wat bankjes uit kwamen waar we zijn gaan eten. Het veldje stikte van de sprinkhanen, als je ergens heen liep zag je constant minstens dertig van die beesten weg springen. Gelukkig hadden we eten bij, anders dan hadden we sprinkhanen moeten vangen.


Bij deze kruidenier kochten we onderweg een blikje cola. Heel het plafond hing vol met worsten en het stonk er ook naar.

Toen we klaar waren met eten fietsten we weer verder en een paar uur later waren we in Manosque waar we vorig jaar gestopt waren met de 100cols tocht. Hier gingen we vast een bonnetje halen. Je moet voor het behalen van de 100cols tocht namelijk in verschillende plaatsen een bewijs halen dat je er geweest bent, dit kan dan bijvoorbeeld een stempel of een bonnetje zijn.


Die dag fietsten we door één van de heetste gebieden van Frankrijk

Hierna fietsen we naar de camping die er gewoon bleek te zijn, wat lang niet iedere keer zo was in de vakantie.


Op weg naar de camping kwamen we langs lavendelvelden


Deze waren alleen pas geplukt.

De camping lag maar één kilometer van het centrum af maar omdat er een rivier tussen zat moest je zeker vijf kilometer omfietsten maar uiteindelijk zijn we er toch gekomen.

Toen we op de camping aankwamen wou ik eerst gaan douchen, Bart zei dat hij later ging dus zei ik dat ik dan ook wel wachten zodat hij niet alleen zat. Omdat het pas zeven uur was toen we op de camping aan kwamen besloten we om maar wat uit te gaan rusten. We hadden bier, een sinaasappel, een meloen, nootjes en snoep en voor het eerst in alle fietsvakantie’s hadden we muziek bij, Bart had namelijk wat nummers op zijn gsm gezet.

Terwijl we aan het uitrusten waren kwam er een kat naar ons toe om de restanten van mijn sinaasappel op te eten. We konden hem gewoon aaien en na een paar foto’s gemaakt te hebben besloot ik dat hij maar aan Bart moest bewijzen dat mijn sokken helemaal niet stonken.

[Bart : Ik hield mijn camera vast klaar om de reactie van de kat te vereeuwigen terwijl Bram zijn sokken uittrok. Hij bungelde één sok voorzichtig steeds dichter bij de neus van de kat. Eerst gebeurde er niks, totdat de kat opeens een vlaag van de sokkenlucht rook. De kat sperde zijn bek open, kneep zijn ogen dicht en mauwde klaagelijk “mmmaaaaaaaaaaaaaaaaaauuww”. Daarna sprintte het beest er vandoor en hebben we hem niet meer levend teruggezien. Jammergenoeg had ik geen goeie foto daarvan.]

Wij lagen helemaal dubbel van het lachen terwijl onze buren op de camping geen flauw idee hadden wat er aan de hand was.


Bram en de kat


Hij bleef mooi stilzitten voor de foto


Mauw

Hierna vroeg ik aan Bart of we niet eens moesten gaan douche, hij zei dat hij dat al gedaan had en ik bedankte hem dat hij dat niet even gezegd had tegen mij. Omdat het al koud en laat was ben ik toen maar zonder douchen gaan slapen, alles (inclusief jezelf) stinkt toch wel na een week fietsvakantie of je het nou schoonmaakt of niet.

Nu waren we klaar met het eerste deel van de fietsvakantie. We hadden namelijk drie delen, naar de route fietsen, de honderd cols tocht affietsen en weer naar huis fietsen.

Dagafstand : 127 km