Fietsvakantie verhaal Alpen

Dag 2 : Regen, Rijst en Sla

Heel deze dag was het slecht weer. Het begon 's ochtends al met regen. We fietsen eerst door St. Vith, vanaf daar mochten we een stuk niet over de grote weg. Eenmaal bij Dasburg konden we de Our volgen. We kwamen door Vianden, waar we met de Gekkemensen een paar keer in de meivakantie zijn geweest. Het was lekker vlak langs de rivier fietsen. Het regende alleen constant.

Opeens kreeg ik een lekke band. Mijn achterband was lek. We haalden het wiel er uit, wat gelukkig eenvoudig ging, dat had ik thuis nog niet uitgeprobeerd. We wilden de binnenband oppompen om het gat te zoeken. Dat lukte niet omdat het gat zo groot was dat alle lucht er meteen weer uit liep. We legden de reserve binnenband er op. Bram wou eerst snel met zijn hand door de buitenband gaan om te voelen of er nog iets in zat waardoor de band lek was. Gelukkig had hij dat niet gedaan, er zat een vlijmscherp stuk glas van twee centimeter lang recht door de brekerlaag heen.


Band plakken


De glasscherf

Die dag vertelde Bram wat hij allemaal had gegeten de week waarin zijn ouders op vakantie waren. Twee dagen had hij rijst met sla op. Ik vroeg wat voor saus er bij de rijst zat. Die zat er geen bij. Hij had alleen droge rijst en een halve zak sla op. Daarna was de sla op en had hij een paar dagen alleen droge rijst als avondeten gehad. Het was volgens hem veel te veel moeite om er saus bij te maken. Ook had hij op één dag als avondeten een kilo verse worst op. Dat kon volgens mij best lekker zijn, toch was dat niet zo volgens Bram. Dat kwam omdat die worst nog niet helemaal gaar was.

Bij Konz moesten we een rivier oversteken. Volgens de kaart was er alleen een spoorbrug, of we moesten 10 kilometer omfietsen. Jorien's vader had schijnbaar veel ervaring met daar fietsen of goede kaarten, want naast het spoor liep een fietspad de brug over.

In Saarburg gingen we op de camping staan. Toen we na het douchen op onze bivakzak lagen kwam een Nederlands echtpaar wat praten. Ze hadden ons 's middags vanuit de auto door de regen zien fietsen. De vrouw zei over haar man: "ja en hij wil ook nog ooit naar Rome fietsen", waarmee bedoelde dat hij dan wel gek was als hij dan ook door zulk weer moet fietsen.


De camping

Deze keer had je geen muntjes nodig om te douchen. Ze hadden weer een andere truuk uitgevonden om er voor te zorgen dat je, na een dag lang door de regen gefietst te hebben, voor de 15 euro die je voor een camping betaalde, niet lekker op kon warmen onder de douche. Deze keer bleven de douches 5 minuten aan, waarna je 5 minuten moest wachten totdat je verder kon douchen. Na 5 minuten douchen had ik me snel half afgedroogd, een broek aangedaan, al mijn kleren opgepakt, en in een ander hokje verder gedoucht. Dat werkte ook best goed.

Dagafstand : 169 km