Fietsvakantie verhaal Alpen

Dag 3 : Pfalzer Wald

's Ochtends was het zonnig. De eerste 20 kilometer volgden we een fietsroute langs de Saar. Dat ging mooi op en neer over bospaadjes.


De Saar.


Bij het fietspad.

We fietsen door het fietspad te volgen wel een stuk om omdat we een afslag misten. Na flink wat klimmen bereikten we Losheim. Op de routebeschrijving stond: "(Let op, hier is een supermarkt :P)". We wilden daar ook gaan eten. Laat het nu net zo zijn dat dat de enige grote stad was waar we geen supermarkt konden vinden. Daarom haalden we maar wat broodjes bij de bakker.

Die dag konden we telkens fietsroute volgen tussen de dorpjes. Een was een mooi gravelpaadje door de bossen. In Miesau waren we al behoorlijk moe. Daar wilden we gaan eten. Buiten een restaurantje stond een bord "friet met schnitzel". Eten kon daar pas vanaf 6, en het was 5 uur. We vroegen of er dan een supermarkt in de buurt was. Het vrouwtje zei dat er één was 10 kilometer die kant op, bergop, de richting in waar we niet heen moesten. Dat was pech hebben. Na twee kilometer afdalen, de goede kant op, kwamen we drie supermarkten tegen.

Het laatste deel van de dag sneden we een stukje van de route af. We liepen achter op schema, en zo zouden we ook op tijd op een camping aankomen. Tijdens de fietsvakantie naar het Zwarte Woud hadden we ook op die camping gestaan. We wisten dat de douches daar heel goed waren.


De camping.


Bram's voeten na 3 dagen regen, hij had diepe kloven die zeer deden tijdens het fietsen, dus hij hoopte op beter weer.

Op de camping kwamen we tegenover een Nederlander terecht. Die vond het interessant wat we deden. Hij vroeg of we koffie of thee lustten. We spraken af om na het douchen thee te komen drinken. Zo gezegd, zo gedaan, na een lekker warme douche hebben we nog een uur staan praten met die man. Hij ging meestal duiken in Spanje. Er kwamen ook nog wat Belgen langs die mee gingen buurten. Het werd al donker, dus Bram pakte zijn zaklamp en we gingen slapen.

Dagafstand : 164 km