Fietsvakantie verhaal Duitsland

Dag 1 : Door Brabant

De eerste dag van de fietsvakantie begon zonnig. We vertrokken al rond 9 uur.

vertrek fietsvakantie


vertrek fietsvakantie
Klaar voor vertrek.

Eerst kwamen we door Nuenen, daarna via kleine landweggetjes steeds verder naar het westen. Na 18 kilometer rustten we even uit op een bankje, en aten we onze zelfgemaakte mueslirepen. De route ging door Neerkant, waar mijn schoonmoeder woont. We kwamen aan in het 'centrum', en vonden een kaartje van Neerkant. Vanaf die kant waren we nog nooit aangekomen, dus we wisten niet welke kant we op moesten. We keken op de kaart, en het bleek dat we nog maar 50 meter moesten.

We dronken twee koppen koffie, en deden nog boodschappen, daarna fietsten we weer verder. De planning van de eerste dag was om minimaal 50 kilometer te fietsen, en we hadden er nu al 36 gehad.

uitzicht fietsvakantie
Weer onderweg.

fietsvakantie selfie


Vlak na Neerkant kwamen we door een mooi gebied met kanalen.

kanaal neerkant
Zandpad langs het kanaal.

brug kanaal neerkant
Bruggetje over het kanaal.

langs kanaal neerkant


Het fietsen schoot goed op vandaag. We rustten na 50 kilometer nog een keer uit, en vanaf daar fietsten we door naar een camping.

fietsvakantie uitrusten
Even uitrusten.

De fietskar die we bij ons hadden was best stevig, maar de koppeling aan de fiets vertrouwde ik niet helemaal. Gelukkig was hij tot nu toe heel gebleven. Omdat we het de eerste dag rustig aan wilden doen kwamen we al vroeg aan op de camping. Het was camping 'in 't niet', vlak bij Maasbree. Het was een kleine camping waar je ook ezeltochten kon doen, en er liepen kippen rond. We zetten eerst samen de tent voor de eerste keer op. Die had ik nieuw gekocht voor deze vakantie, en we hadden hem nog niet uitgetest. Gelukkig ging het gemakkelijk en zonder ruzie. Daarna gingen we even puzzelen, en later nog een rondje wandelen. Toen was het tijd om te gaan eten.

We fietsten terug naar Maasbree, en aten daar bij een eetcafeetje. Toen we terug kwamen was de lucht best donker, en om 8 uur begon het te regenen. Dat was meteen een goede test voor de nieuwe tent.

schuilen tent fietsvakantie
Schuilen in de tent.

Gelukkig was hij goed waterdicht. 's Nachts regende het veel, en er was een kikker op de binnentent gekropen. Af en toe hoorde je appels vallen van de bomen die rond de tent stonden.

Dagafstand : 63,2 km

route fietsvakantie dag 1
Route van dag 1.Lees hier het verslag van Manon van dag 1.