Fietsvakantie verhaal Duitsland

Dag 4 : Terug naar huis

We werden 's ochtends pas om 8 uur wakker. Snel pakten we alles in, want we wilden vandaag zo ver mogelijk komen.

camping
De camping.

Om 9 uur vertrokken we, terwijl de rest van de camping nog sliep. Het eerste stuk was het zelfde als de dag ervoor, maar dan in andere richting. De volgende 15 kilometer gingen goed, over fietspaden langs rustige wegen, en door bossen. Tot we op een weg uit kwamen waar je 90 km/u mocht, en het fietspad een extra brede berm was. Dat was niet fijn fietsen, dus besloten we een andere route te zoeken. We vonden meteen de fietsroute naar Rees. Voordat we daar waren stopten we om wat te eten en ons goed in te smeren.

pauze fietsvakantie
Korte pauze.

Bij Rees moesten we de Rijn weer over. We fietsten langs de Rijn, en kwamen aan bij de brug, maar die was een stuk hoger dan ons fietspad. Gelukkig was er een steile helling waarover je omhoog kon fietsen tot de brug. Eenmaal boven bleek dat het fietspad over de brug best smal was.

fietspad over brug
Het fietspad over de brug.

Aan de andere kant van de weg lag ook een fietspad, maar daar kon je alleen komen door helemaal om te draaien en aan de andere kant naar boven te klimmen. Halverwege de brug kwam er een zeurende dikke Duitser die vond 't belachelijk dat wij daar fietsten met onze kar. Hij kon er nog net langs. Daarna zagen we in de verte nog meer fietsers aan komen, met een karretje. Gelukkig lukte het om onze kar to op te tillen zodat het net langs elkaar paste.

Nadat we de brug overleefd hadden wilden we ergens wat drinken en lunchen. De meeste dorpjes leken uitgestorven in de vakantie. Er zat wel een cafeetje met een terras, waar we koffie bestelden. Toen we vroegen of ze ook lunch hadden, zei de man dat de keuken druk bezig was voor 's avonds, en dat ze alleen spare ribs hadden. Hij kon ook wel een salade maken voor Manon, die vegetarisch is. Het eten was heel erg lekker daar. De man kwam nog een paar keer praten en hij vertelde dat ze vanavond hun maandelijkse all you can eat spare ribs avond hadden.

lunch met spareribs
Lunch in de zon.

lunch met salade


We hadden nu 40 kilometer gehad. Volgens de gps was het nog 90 tot we weer thuis waren. Manon wou proberen om vandaag nog naar huis te fietsen, zodat we niet nog een dag op de camping hoefden te staan. Ik dacht dat het misschien wel kon lukken, maar dat we dan rond 10 uur 's avonds pas thuis zouden zijn, als we op het zelfde tempo zouden fietsen als de afgelopen dagen. We gingen het in ieder geval proberen.

Al na een paar kilometer kwamen we een wegversperring tegen, maar we fietsten gewoon door. Uiteindelijk bleek dat het om een viaduct ging wat ze aan het repareren waren, dus we konden er echt niet door. Dat waren weer 5 kilometer extra fietsen totdat we thuis waren.

wegafzetting
Het afgesloten viaduct.

We reden een stuk om over een gravelweg. Daarna nog een heel end, en vlak voor de Nederlandse grens stopten we even om te eten. Toen begon het met regenen.

bord nederland
Terug in Nederland.

Het hield niet meer op met regenen, en het werd alleen maar erger. We staken de Maas weer over.
brug over de maas
Bij de Maas.

brug over de maas


Nu was het nog ongeveer 60 kilometer tot aan huis. Het was ongeveer 4 uur 's middags, dus we zouden het zeker wel halen om nog thuis te komen. Bij een bakkerijtje stopten we kort voor koffie, en om te wachten tot de ergste bui weer over was, en gingen toen verder voor het laatste stukje.

Er was weinig te zien, want het regende te hard. Het voordeel hiervan was wel dat we nu goed door fietsten. Het was toch niet fijn om even op een bankje te gaan zitten. Bij een tankstation 30 kilometer voor Eindhoven haalden we koffie en een broodje, en maakten ons klaar voor het laatste stukje. We haalden nog de 300 kilometer deze vakantie.

300 km !!

Helemaal doorweekt en vies kwamen we weer thuis aan.
vieze voeten


Dagafstand : 129.6 km


Route van dag 4.

Slot

In totaal hebben we 331,9 km gefietst in 4 dagen. We hebben veel geluk gehad met het weer, behalve de laatste dag. Het was een leuke fietsvakantie, die voor mij dankzij de kar vol met spullen ook nog wel vermoeiend was. Er waren veel meer fietspaden in Duitsland dan ik verwacht had, in andere delen zijn er meestal veel minder. De spullen die we hadden meegenomen waren allemaal best goed, behalve de koppeling van de kar aan mijn fiets. Manon vond het heel zwaar, en meestal leuk, maar soms ook niet. Ze wil zeker nog wel een keer mee op fietsvakantie. Lees verder in een van de andere fietsvakantieverhalen