Fietsvakantie verhaal ItaliŽ

Achteraf

In totaal hebben we ongeveer 2000 kilometer gefietst, terwijl de geplande route 1500 kilometer was. Het was ook wel te verwachten dat we meer fietsten dan gepland, want dat is al elke keer zo geweest. Onze conditie was dit jaar een stuk minder dan de vorige keren, maar de dagafstanden waren toch hoog. Dat lag er vooral aan dat we tot laat doorfietsten, meestal stopten we pas om half 9. De eerste paar dagen waren voor mij het zwaarste, omdat ik moest wennen aan de hitte en het fietsen. Voor Bram waren denk ik de twee dagen na Pisa het zwaarste. Op de laatste dag hadden we allebei het idee dat we nog wel een week door konden fietsen.

De route was dit jaar best mooi, maar het landschap van Italië was niet zo mooi als ik verwacht had. Verder was fietsen in Italië niet zo fijn omdat bijna alle wegen druk en smal waren. De steden die we bezocht hebben in Italië waren wel heel mooi. We hebben Lucca, Pisa en Florence gezien, en Siena schijnt ook nog mooi te zijn.

Uiteindelijk hebben we op drie dagen niet de hele dag gefietst, wat wel veel scheelde om een beetje uit te rusten. Het beste zou je een fietsvakantie in Italië kunnen plannen met 's ochtends fietsen, 's middags een stadje bekijken en in de schaduw zitten, en dan 's avonds verder fietsen. Qua aantal kilometers zou je dan nog 140 per dag kunnen halen, omdat je veel beter uitrust. We hebben ook telkens vanaf één uur 's middags to vier bijna geen kilometers gemaakt omdat het zo heet was.

De mooiste dagen om te fietsen waren die in Frankrijk en in de Alpen.