Fietsvakantie verhaal ItaliŽ

Bus naar Avignon

Op vrijdagmiddag, om vier uur 's middags zouden we in Eindhoven opgehaald worden door de bus. Ik fietste er al op tijd heen, met Manon, en Bram was er ook op tijd. In Nederland was het toen 40 graden, nog warmer dan het in Zuid-Frankrijk zou zijn. Niet dat we er al aan gewend waren, want we hadden allebei de hele week binnen gewerkt.

Er waren nog een aantal anderen die daar opgepikt werden. Het stuur van je fiets moest een kwartslag gedraaid worden, anders zou hij niet in de aanhanger passen. Bram was al meteen chagrijnig, want de buschauffeur van de vorige fietsvakantie had bijna zijn fiets gesloopt, en deze deed er ook lomp mee volgens hem.

Op de heenreis gebeurde er verder niet zo veel, behalve dat de buschauffeur een beetje irritant was en ze ging om half 3 's nachts voordoen hoe zachtjes ze zou praten door de microfoon om iedereen wakker te maken, waardoor iedereen wakker werd. Daarna werden we vast om 5 uur allemaal wakker gemaakt om omdat we om half 7 bij de eerste uitstap plaats zouden zijn. In de verte zagen we de Mont Ventoux liggen, waar we al een paar keer overheen gefietst waren. In de bus werd de temperatuur aangegeven, het koudste was het om 6 uur 's ochtends, met 29 graden.