Fietsvakantie verhaal Luxemburg

Dag 2 : Kou

's Nachts had ik niet zo goed geslapen. Ik had het koud en mijn matje was lek. Daardoor was ik ook al heel vroeg wakker. Om kwart over zeven fietste ik al aan. De route ging over een rustig weggetje naar St. Vith. Als ontbijt had ik een snee brood op. Het was pas half negen toen ik in al 20 kilometer er op had zitten en in St. Vith stond. Daar nog wat gegeten en mijn handschoenen aangedaan. Het was vandaag dan wel droog, het was ook een stuk kouder.

Vanaf daar ging ik over kleine weggetjes richting het Zuid-Oosten. De kaart die ik bij me had was helemaal niet gedetailleerd, dus het was maar op de gok. Gelukkig ging dat wel goed. De beklimmingen waren soms wel verschrikkelijk steil. Ik zal nooit meer zeggen dat ze Ardennen niet zwaar zijn. In het stukje Duitsland stopte ik maar even bij een bankje. Mijn tenen waren ongeveer bevroren. Er waren al stukken die gevoelloos waren. Dat kwam omdat mijn schoenen fijne ventilatiegaten hadden zodat het tussen je tenen door waait, perfect voor in de zomer maar niet als het maar 6 graden is. In iedere schoen een half plastic zakje van het roggebrood bleek de perfecte oplossing te zijn om de koude wind buiten te houden.


Mooi weggetje door Duitsland


De rustplaats
De laatste 40 kilometer tot Vianden gingen gemakkelijk voorbij, over mooie wegen. Om kwart voor een had ik de 80 kilometer naar Vianden afgelegd en stond ik op de camping. Het was wel de verkeerde camping. Op de camping ernaast vond ik de plaats waar de rest zou staan. Die waren boodschappen doen dus ik ging alles klaarmaken en douchen. Het was kei koud de hele dag, dus ik moest mijn afritsbroek en legerbroek over elkaar heen aandoen om niet helemaal te bevriezen. 's Avonds hebben we heel lekkere pasta gekookt.


Pasta koken en de overkapping.

Het was te koud om stil te zitten dus gingen we maar wandelen.


Wandelpaadje bij Vianden


Ondergaande zon in de wolken

's Avonds in de tent ging er nog bijna een hele fles Jaegermeister doorheen. Rond 12 uur gingen we slapen. Ik had m'n bivakzak in de bagagetent gelegd en een matje van Stefan geleend, om in ieder geval een keer goed te kunnen slapen. Dat was goed gelukt.


Route dag 2

dagafstand : 80 km