Fietsvakantie verhaal Luxemburg

Slot

Alleen fietsen
Het was leuk om een keer helemaal alleen op fietsvakantie te gaan. Het heeft voor- en nadelen. Je kunt zelf beslissen wanneer je even pause wilt, en hoe hard je wilt fietsen. Maar met twee personen kun je de helft van de tijd uit de wind fietsen. Als er een keer iets grappigs gebeurt kun je het er samen over hebben. Het grootste voordeel van alleen gaan is dat je niks hoeft te overleggen. Als je genoeg hebt van bijvoorbeeld het wandelpad neem je gewoon een weg uit de bossen.

Fiets
Mijn fiets was goed bevallen. Hij weegt wel redelijk veel. De rohloff naaf is heel fijn, je hoeft niet na te denken wanneer je wilt schakelen tussen het kleine of grote blad voor. Alleen tussen versnelling 7 en 8 gaat hij soms raar doen. De magura remmen werkten ook fijn, sterk genoeg om mijn voorwiel weg te kunnen laten slippen.

Uitrusting
De gore-tex legerbroek was goed waterdicht. Hij vangt wel veel wind. Mijn jas ving ook veel wind, dus die Noorder wind met kracht 5 tegen was extra erg. Mijn schoenen waren niet wind-dicht, maar dat is in de zomer niet belangrijk. Het fleece deken wat ik extra mee had genomen was een heel goed idee. Het was het verschil tussen 4 nachten verkleumen of lekker warm liggen.