Fietsvakantie verhaal Noordpolderzijl

Dag 1 - Met de pont


Zaterdagavond was ik nog op kermis en op stap geweest. Koen die zou zondag ochtend om tien uur bij mij thuis zijn. De eerste fietsvakantie zouden we om negen uur bij Koen thuis zijn, maar die moest toen nog fietstassen kopen, dus ik verwachtte niet dat hij op tijd zou zijn. Om ongeveer half tien waren Koen en Wendy er. Even later kon onze wereldreis dan echt beginnen.

Manon fietste nog honderd meter met ons mee, en Wendy fietste mee tot in Veldhoven. Na een emotioneel afscheid van onze geliefden waren we alleen op onszelf aangewezen. De Hovenring in Veldhoven was de eerste bezienswaardigheid. De kranten hadden al vol gestaan van de problemen met de oscillerende van de verhoogde fietsrotonde. Daar gingen we mee op de foto:


Bij de Hovenring.

Daarna fietsten we langs het kanaal in Eindhoven naar het noorden.


Ik bij het kanaal in Eindhoven.


Koen bij het kanaal.

Bij het natuurgebied Campina begon het een beetje te regenen. Koen die wilde deze fietsvakantie zo min mogelijk afzien, we gingen deze keer laten zien dat het allemaal ook anders kon. Hij keek op zijn smartphone om te kijken of het echt ging regenen. Zo te zien hadden we geluk, en reden we precies tussen de buien door. Het pad door het natuurgebied was wel heel modderig. We hadden de route gepland via een automatische routeplanner en die daarna in de GPS gezet, dus we hadden niet verwacht dat we over zulke kleine paadjes zouden gaan. Op een gegeven moment gingen we ergens een stuk door een weiland wat schijnbaar een wandelroute was.


Tijd voor een korte pauze.


En natuurlijk had Koen een grote voorraad Liga's meegenomen.

In een klein dorpje gingen we eten bij de kerk.


Eten bij de kerk.

Tijdens het fietsen heb ik ook nog wat foto's gemaakt vanaf mijn fiets.


Schapen.

Bij Heusden staken we de Maas over.


Koen bij de Maas.

Die wind was niet goed voor je kapsel.


En nog een artistieke foto.


Uitzicht over de Maas.

Koen die wilde nog een foto van de kerk ergens.
Na een tijd vielen er toch een paar regendruppels. We scholen even in een bushokje. Omdat we nu nog naar het Westen fietsten hadden we wind tegen. Uiteindelijk kwamen we in het dorpje Woudrichem, daar moesten we de Waal oversteken volgens de kaart. Het was een toeristisch vestingstadje, met een dikke muur er omheen. De pont voer precies weg toen we bij de haven waren. Over een half uur ging hij naar Gorinchem. Wij gingen ondertussen "Friet van Aniet" eten.

Er waren een paar toeristen, van die slippers met sokken types, die elkaar niet kenden. Ze hadden allebei een dagrugzakje op en begonnen tegen elkaar te praten over het slot wat je ook met de pont kon bereiken, en dat dat 1000 jaar geleden gebouwd was. Die hadden ook niks beters te doen op zondagmiddag.


De pont.


De haven van Woudrichem.


Op de pont.


Molens in Gorinchem.

Vanaf Gorinchem was het een lange rechte weg richting Schoonhoven.


Typische Hollandse molen.


Koen bij de molen.


Je kon wel zien dat we midden in de Bible Belt zaten.


Een foto vanaf de fiets.


Hollandse luchten.

In Schoonhoven was een kermis. Er was ook een friettent waar we een ijsje aten. Zo was fietsvakantie zelfs fijn.
We fietsten verder richting Lopik. Het gebied waar we door kwamen was erg mooi. Alles was mooi groen, er stonden grote oude boerderijen die helemaal opgeknapt waren. We reden over smalle weggetjes door dorpen van een paar huisjes. Langs de weg liepen slootjes, die ook als gracht om al de boerderijen om lagen. Dit gebied was ingepolderd, en daarna droog gemalen, het water van de slootjes stond tot aan de rand. De zendmast van Lopik was het baken wat ons richting het eindpunt van die dag bracht, een boerencamping iets ten noorden van Lopik.


De zendmast van Lopik.

We kwamen rond half 9 aan op de boerencamping. De eigenaresse zat te eten. We zochten ergens een plaatsje uit en gingen toen douchen.


In de tent.

Koen had één trappistje mee gekregen van Wendy, die deelden we met zijn tweeën. Hij zei dat hij een slaapzak had van eendendons, en dat stonk wel ondanks dat hij hem al twee keer had uitgewassen. Ik had wel iets waardoor je die lucht niet meer rook. Maar daardoor moest Koen wel bijna de tent uit vluchten.

Dagafstand: 105 km.