Fietsvakantie verhaal Noordpolderzijl

Dag 2 - Amsterdam


We hadden goed geslapen. Voor vandaag werd wel wat regen verwacht. Op het bankje in het speeltuintje van de camping aten we krentenbollen, toen konden we weer vertrekken. Het was nu bijna één rechte weg tot aan Amsterdam.


De kerk in Woerden.

Koen had een fietsshirt aan van Skil-Shimano, daarom had hij natuurlijk zijn bijnaam verdiend: "Koenny van Hummel".

Koenny van Hummel.

Vanaf de Maas was er overal en altijd water te zien. Dit deel van Nederland heeft veel meer slootjes en rivieren dan Brabant. Daardoor zijn er ook overal veel minder wegen. We volgenden telkens lange rechte wegen langs een kanaal.


Rechte wegen langs een kanaal.

In een dorpje haalden we een pot chocoladepasta en een half brood en gingen wat eten. Koen die had net zo veel chocoladepasta op zijn zakmes zitten als op zijn boterham.


En de route ging weer verder door het polderlandschap.


We hadden de hele dag wind in de rug.

Onderweg kwamen we nog dit tafreel tegen, die koeien waren zo nieuwsgierig dat ze bijna de sloot in vielen.


Koeien en Alpaca's.

Na twintig kilometer rechte weg hadden we eindelijk uitzicht op Amsterdam. Hier is een panoramafoto:
Koen studeert af bij Philips, dus die wilde op de foto met het hoofdkantoor.


Koen bij het bord van Philips.

Precies toen we in Amsterdam aankwamen begon het te regenen. Eerst nog een foto op een bruggetje laten maken, door een man die ons meteen les begon te geven hoe je goede foto's moest maken. Wel altijd iets op de voorgrond zetten, dan krijg je meer diepte in je foto, daarom staat de fiets er ook een stukje op.


Op de Jan Vinckbrug.

Nadat we Brabant verlaten hadden waren we bijna geen terrassen mee tegen gekomen. Gelukkig waren die er in Amsterdam wel genoeg. Wie hielden een uurtje pauze tot de buien overgetrokken waren.


Een goeie lunch met bier en broodjes.

De buien trokken niet voorbij, het werd alleen maar erger. Na drie kwartier leek het eindelijk wat op te klaren. We trokken onze regenkleding aan. De Dam was vlakbij, we fietsten een stukje om om daar een foto te maken. We hadden nog geen honderd meter gefietst of het begon te stortregenen. Daarom zien we er op de volgende foto ook zo doorweekt uit.


Op de Dam in Amsterdam.

Het bleef maar regenen. Midden in Amsterdam namen we nog een pont, om de Amstel over te steken, die was gratis. Na een paar kilometer zagen we al niks meer van de stad, en reden we weer door de weilanden. Ik was blij met mijn regenkleding. Meer dan een uur reden we door de regen, tot Hoorn in zicht kwam.


Uitzicht op Hoorn en het Ijsselmeer.

In Hoorn zochten we naar een eettentje. We waren zo doorweekt dat een echt restaurant geen optie was. Omdat het maandag was was het meeste dicht. Bij het station was een Burger King, daar gingen we eens een lekker Big Mac menu bestellen. Helemaal doorweekt liepen we naar binnen. Onze fietsen hadden we onder het raam geparkeerd, waar ongeveer vijf bordjes "geen fietsen plaatsen" opgeplakt waren, zodat we ze in het zicht konden houden. Terwijl Koen even naar de wc was kwam er een medewerkster van de Burger King naar mij toe. Ze vroeg verbaasd:"Wat is hier gebeurd?". Want ze dacht dat er zo'n 0.75 liter beker met cola omgevallen was, maar dat was het water uit Koen zijn regenpak.

In Hoorn vonden we nog een supermarkt, waar we natuurlijk chocoladerepen en wat toetjes haalden. Na tien kilometer fietsen door de regen, over verlaten wegen door de weilanden, kwamen we op een boeren camping aan.

De eigenaar konden we niet vinden, uiteindelijk belde ik aan bij de boerderij en een oude man deed open. Zijn vrouw, die bijna 80 was, kwam ons laten zien waar de plaatsen voor de tent, het washok, en de douches waren. Als we zin hadden in koffie of thee mochten we nog langs komen.

In de schuur bij de boerderij mochten we onze spullen laten drogen. Ik ging mezelf eerst afdrogen. Koen die had droge meelkoekjes meegenomen, in speciale waterdichte zakken. Ondanks dat alles doorweekt was van de regen waren die koeken nog steeds te droog.


In de schuur.

Koen ging eerst douchen, terwijl ik ondertussen in het washok mijn telefoon ging opladen. Toen ik uiteindelijk ook klaar was met douchen, want er was net als gisteren maar één douchehokje, stond er een oudere man in het washok met Koen te buurten. Hij stond wel vaker op deze camping en hij zou ook weer snel weggaan omdat het weer te slecht was.

Toen we gingen slapen was het wel droog. De vooruitzichten voor de volgende dag waren ook best goed.

Dagafstand: 100 km