Fietsvakantie verhaal Veluwe - Nederland

Zevende Dag (2 records, 't laatste en 't meest omgereden)

(90 kilometer) Terwijl Koen en Bram nog in de tent lagen ben ik even naar de winkel gegaan om wat te eten te halen. Omdat het regende hebben we in de tent ontbeten. Daarna zijn we nog net zolang blijven liggen tot de tent droog was. Ik had een paar dagen ervoor mijn sokken die ik al twee dagen aan had in een plastic zak gedaan, en die goed dichtgedraaid. Toen ik die open maakte deinsde ik achteruit van de ammoniaklucht die er af kwam. Koen zou z'n tent toch weggooien na de vakantie, dus toen heb ik ze daar maar in gelegd. Het plan was om vandaag te vertrekken, en er dan nog eens twee dagen over te rijden om weer thuis te komen.

Vrij laat in de middag vertrokken we naar het zuiden. Over een beetje heuvelachtige wegen kwamen we aan bij de grote rivieren. Het moeilijkste van deze dag zou worden twee bruggen te vinden om over de rivieren te raken. Dan zouden we in Brabant zijn en er nog twee dagen over doen om thuis te komen. In een dorpje ging ik eerst wat te eten halen voor 's avonds, en liga's en snoep voor de dag door te komen. De eerste winkel waar ik kwam was een heel slechte winkel. Alles stond door elkaar, en hij was veel te klein. Daarna ben ik naar de aldi gegaan, die daar op de hoek zat, en daar heb ik twee kilo lasagne gekocht. Bram en ik zagen die dag heel wat ```schon'' groot wild. We reden van een dorpje naar het andere.

In een dorpje waren alleen maar mensen op scooters. De weg van het ene naar het andere dorpje ging constant omhoog, en best steil ook. De eerste brug die we die dag over moesten hadden we redelijk snel gevonden. De tweede hebben we heel lang over gedaan. We zaten ergens op het platteland in het land van maas en waal. Toen we op het kompas keken om de goede weg te kiezen kozen we een boeren weggetje met allemaal mest erop. Na 1,5 kilometer bleek dat dat doodliep.

Na het terugrijden, en 5 kilometer daarna kwamen we iemand tegen die de brug wist waar we over moesten. Meteen na die brug was een camping. Weer een heel eind rijden. We hadden al 65 kilometer gehad, en het zou nog ongeveer 15 zijn tot de camping. Om een uur of 8 kwamen we bij de brug aan. We hadden al honger en ik had aan Bram beloofd dat we wild zouden eten, dus zijn we onder de brug gaan zitten. Eerst gingen we op de dijk onder de brug zitten, zie hier de foto's.


Koen onder de brug. We hadden toen onze spullen nog niet naar beneden verplaatst.


Bram wilde ook even poseren voor een mooie foto :)

Het waaide veel te hard. Na 10 minuten was de soep nog eens niet lauw. Onderaan ging het wat beter, en na 20 minuten konden we eindelijk de nog steeds niet warme, maar toch niet meer ijskoude soep eten. Bram dacht dat er vast wel een auto zou stoppen om ons smakelijk eten te wensen. Dat gebeurde niet, maar er was wel iemand die de hond uit aan 't laten was die dat zei :). We zeiden nog dat we wel hoopten dat er geen politie ofzo zou langs komen. Die zou dan zeggen dat we daar niet mochten zitten. Dan zou Bram zeggen "ja, wij zijn helemaal nat en koud en verwaaid en we hebben pas 80 kilometer gefietst en nog niet gegeten en we zitten nou onder de brug waar we bijna weg waaien op een brandertje lasagne van de aldi op te warmen, dus dat is wel echt crimineel".Er is twee keer politie langs gekomen, terwijl we de rest van de vakantie geen enkele politiewagen hadden gezien. Maar ze stopte niet. Na de soep kwam dus de 2 kg lasagne van de aldi. Die was niet echt lekker, volgens Koen smaakte ie naar boter. Maar hij vulde tenminste een beetje. De vuile vaat en het pannetje hebben we in plastic zakken gedaan.

Verder op weg naar de camping. In het dorpje, dat meteen over de brug lag hebben we de lege bakjes van het eten weggegooid. Daar zag ik door de bossen allemaal campers en caravans staan. Wij waren al helemaal blij, want het was als weer half tien. We hadden er anderhalf uur over gedaan om in de harde wind onder de brug het eten op te warmen. Bij het hek van de camping waren we niet meer zo blij. Het was alleen voor leden van de nederlandse kampeer club. Bah, net zo erg als “wij accepteren geen alleen trekkende jongeren”. Ohja, nog iets daarover. Ik zei ``als ze dat bij de volgende weer zeggen dan zeg ik ``wij doen ook nog andere dingen hoor''. Wij weer verder fietsen, richting Oss. We waren weer in Brabant, en al bijna thuis. Er was nergens een camping te vinden. En in elk dorpje dat we tegenkwamen was geen café of iets anders waar we naar binnen konden om wat te vragen. Een paar kilometer verder kwamen er mensen thuis, het was toen al elf uur. Die mensen gingen net hun huis binnen. Ik vroeg of ze een camping wisten. Die was er wel een, vlakbij de brug waar we vandaan kwamen. We moesten bijna helemaal terug fietsen, en over de dijk, toen het helemaal donker was. Daar waren alleen maar open weilanden, met schapen. Dus daar konden we de tent niet opzetten. We waren met zijn drieën al bezig met het zoeken naar een plek om de tent in de bossen neer te zetten toen we om 12 uur bij de kampeerboerderij aankwamen. De man was niet meer helemaal nuchter, maar hij kon ons nog wel een plaatsje wijzen in het veld. We hebben snel de twee tenten opgezet. Koen kon niet eens meer de ammoniak ruiken, zo moe was ie. We zijn bijna meteen in slaap gevallen. Toen we bijna sliepen was er een of andere kat die bij onze tent zat te mauwen. Hij zat er net 2 meter vanaf. Nadat die weg is gegaan konden we echt slapen...


Over het laatste stukje hebben we wel 3 uur gedaan, maar we moesten wel over de brug, daarvoor waren er zeker geen campings. Wel veel omgereden vandaag.