Fietsvakantie verhaal Zuid-Frankrijk

Dag 4 : Lekker warm vandaag

's Ochtends begon de zon al een beetje te schijnen. Het was nog wel vrij koud, en 't waaide nogal. Voordat we op de fiets zaten had ik 't nog niet warm. De eerste paar kilometer waren allemaal afdaling. De volgende camping was nog wel 10 kilometer verder, dus we hadden toch wel goed beslist gisteren om te stoppen.

Na 20 kilometer over een grote weg gefietst te hebben waren we al aangekomen op de plaats waar we volgens de planning vanavond aan zouden moeten komen. We lagen dus lekker op schema. We gingen van de grote weg af, die recht door Dijon zou gaan, door een hoop kleine dorpjes. In al die dorpjes was geen winkel meer. We hadden 's ochtends onze bidons gevuld, maar die waren al snel leeg met het hete weer. Om twaalf uur 's middags gingen we even wat eten, en uit de zon. Het was minstens 35 graden. We hebben een zo'n dik mogelijke laag zonnebrand opgedaan.


Op deze foto kun je zien hoe blauw de lucht was en hoe fel de zon scheen. Onze charmes die hadden we nog niet verloren, ondanks dat we al doorbakken waren.

Even later kregen we wel erg dorst. Bram ging met z'n waterfilter water uit een slootje pompen, maar ik vond 't d'r niet schoon genoeg uitzien. D'r stonden nog wel een hoop bramen langs de weg, die ik ging eten, terwijl Bram met z'n filter aan de gang ging. Het slootje lag wel best diep, dus moest je eerst er bij zien te komen, dat ging net goed. Het water smaakte heel erg apart volgens Bram, maar dat kan wel komen door de koeienboerderij die 100 meter verder zat.

Gelukkig zagen we in een dorpje, nog wel een heel stuk fietsen verder, een automaat staan waar je cola flesjes kon kopen. Dat was echt lekker nadat je zo'n 60 kilometer door de hitte had gefietst met te weinig water. In het volgende stadje hebben we boodschappen gedaan. De winkels waren al weer open, na twee uur. Als je net na 12 uur zonder eten of drinken komt te zitten in Frankrijk heb je namelijk echt een probleem, want d'r is helemaal niks open. We kochten een paar stokbroden en heel veel water, en een fles oasis. Onder een boom in het park hebben we daar alles rustig opgegeten en even uitgerust.

We waren al weer helemaal om Dijon heengereden, en de rest van de weg vanaf hier was een grote weg. Er was nog een camping na 20 kilometer en een na 40. Die van 20 was net te dicht bij, en die van 40 was nog wel goed te halen, dus zouden we daarheen gaan. De ergste hitte van de dag was over. We kochten bij een supermarkt een pak ijsjes. Bram stopte d'r één in z'n half lege bidon, zodat ie straks lekker koude limonade had. Ik zou niet weten of het te drinken was.

Het fietsen schoot nog wel op 's avonds omdat we niet meer op de kaart hoefden te kijken. Alleen Louhans, waar de camping zou liggen, leek wel telkens iets verder weg te zijn. We kwamen d'r aan toen het al een beetje donker begon te worden.


Vorig jaar in Baden-Baden hadden ze de Brahmstrase, hier in Louhans hadden ze de Rue de Bram. Dus moest Bram weer op de foto, voor een deja-vu moment.

In Louhans staken we de rivier over en kwamen op de camping. De receptie was al wel dicht, maar een fransman die d'r nog zat te eten met heel z'n familie en daar de baas was wees ons een plekje. We gingen nog even douchen, waarbij we ongeveer twee kilo zout van ons afspoelden, toen slapen.

Die nacht had 't hard gewaaid en ook flink geregend, maar de spullen waren niet zo heel nat geworden.


Het eerste stuk om Dijon heen was heel erg heet, daarna viel het mee. Na al drie dagen 160 kilometer gefietst te hebben was het dit keer weer iets zwaarder.

dagafstand 163.8
gemiddeld 19.8

Oepie
Gisteren de 3e dag tot aan Langres dat was ongeveer 459Km. Vandaag 4e dag telefoontje van Bram gehad, ze zitten in een "gat" net onder Dyon. Dat gat heet Seurre, en is ongeveer 566Km van westerhoven af. Ze hebben goei weer en soms wel een bietje te heet maar verder gaat alles goed. Geeft nix dat het te heet is, kan ie zijn water-filter-pompje-opzuig-apparaat-met-dobber ook eens gebruiken om drinkwater te pompen. Ze fietsen per dag ongeveer 165Km. Overmorgen hopen ze bij de Mont Ventoux aan te komen, das wel zo'n 395km nog te gaan, das nog ff doortrappen dan.