Fietsvakantie verhaal Zwarte Woud

Fietsvakantie Zwarte Woud - Dag 11, 32 km op en neer van Herrenwies naar Hof Fietsvakantieverhalen


Dag 11, 32 km op en neer van Herrenwies naar Hof

's Nachts had 't nog de hele tijd geregend. 's Ochtends hadden we weer alleen natte kleren om aan te doen. We konden niets anders doen dan al onze natte kleren aan te doen, zodat ze sneller opdroogden en dan in 't hok tv te gaan zitten kijken. Dat deden we tot we bijna droog waren, om een uur of 2.

Ondertussen keken we naar tekenfilmpjes. De ``schlumpfen'' met ``papa schlumpf'' en ``schlumpfin'' en ``die biene maja'', die telkens “kostlich” zei in een of andere reclame. Verder was d'r de reclame van de ``kandoo tanz'', die kei blij was. Spongebob was t enige leuke wat d'r op was. Ohja, en ``higglystad helden'', dat was een soort opvoedkundig tekenfilmpje. ``je mag niet zonder begeleiding 't zwembad ingaan, kom we gaan naar de badmeester om te vragen of ie op ons wou letten'' dat was echt te overdreven.

Een beetje opgedroogd fietsten we richting een paar andere watervallen, die we weer op weg van Baden-Baden naar Herrenwies aangegeven hadden gezien. Ze waren richting Hof, wat een stuk lager lag dan de camping. Het was dus vooral afdalen. De watervallen waar we nou waren geweest waren veel mooier en groter.


Een klein stukje waterval, op weg naar de echte watervallen.


De mooiste foto van de hele vakantie. Het had geregend, daarna ging de zon schijnen. Al 't groen dat weerkaatste dat en 't water liep d'r nog door.

We liepen stroomafwaarts, de watervallen werden steeds groter, dus elke keer een foto gemaakt, denkend dat dit 't grootste zou zijn.


Nog meer foto's van vallend water, ook wel waterval genoemd.


Bijna de hoogste watervallen die we gezien hebben.


Hier zagen we ook 't eerste teken vn 't zwarte woud: het eerste bordje met karlsruhe.

De zon scheen ook mooi waardoor ze nog mooier waren, vooral door al de glimmende bladeren van de regen.

In 't dorpje was de eerste winkel al dicht, omdat 't zaterdag was en de winkels eerder dicht waren. Een ander winkel was wel open. We hebben brood gekocht voor de komende 3 dagen en een ijsje om meteen op te eten, ook kochten we magnetronmaaltijden. Het echte goede brood was op. Ze hadden alleen nog maar brood om toast van te maken, maar dat smaakte uiteindelijk ook nog wel goed.

De terugweg vond ik niet echt gemakkelijk. Het was bergop, en vrij steil en lang. Ik was de dag d'r voor een beetje verkouden geweest, en ik had 't al 2 dagen koud, en ik had die dag nog niet hoeven trappen, dus ik was ook nog niet warmgefietst. Het duurde een hele tijd voordat we boven waren.


Onderweg maakten we nog deze foto van een mooi panorama.

Gelukkig waren we weer terug bij de camping voordat 't weer begon te regenen, dat had d'r ook nog eens bij moeten komen. We hadden ook nog wat flesjes bier gekocht, die we in een stroompje legden, vlak bij de camping.

We gingen weer in 't hok zitten, om daar de avond door te brengen. Eerst lasagne, wat nogal vulde. Daarna hadden we een kaastaart, dat was weer ongeveer 't zelfde als de pruimentaart die we eerder hadden, hij moest 5 uur ontdooien. Deze keer hadden we alleen wel een magnetron. Dus een kwartiertje daarin in en 't was ook goed. Hij was lekkerder dan verwacht, maar hij vulde zo erg dat we 'm nog niet eens half op hadden.

Er waren nog mannen bij komen zitten in 't hok, die voetballen wilden kijken. Dat was precies toen we de afwas van de lasagne aan 't doen waren. Op de tv was toen volgensmij net Spongebob. De ene man die woonde vlak bij Enschede, maar hij kon 't niet uitspreken. Toen ze weg waren hebben we bier gedronken uit onze pullen.