Fietsvakantie verhaal Zwarte Woud

Dag 14, 110 kilometer van ergens bij Immsweiler naar Brey

Het wakker worden was niet echt zo'n succes. Om naar het toilet te gaan moest je in de kou gaan, en koude natte kleren aantrekken. Daarom zo weinig mogelijk kleren aantrekken, snel weer terug de tent in. Bij het afbreken van de tent zagen we hoe smerig de tent was geworden.

Het fietsen ging in 't begin bij mij niet echt soepel. Zoveel fietsen de vorige dag en zo laat naar bed en kou is niet echt goed als je weer zo'n eind verder wilt. De weg was gelukkig wel goed. Het was deze keer echt alleen maar 110 kilometer de weg volgen, met uitzondering van de stad Bad Kreuznach. Het was echt een rotstad, waar je niet kunt fietsen en die kei lelijk was.

Ook zijn ze in Duitsland nogal snel met het maken van omleidingen. We moesten volgens de borden eigenlijk 10 kilometer omfietsen, maar we zijn toch maar gewoon rechtdoor gereden. Het bleek dat ze de weg open hadden liggen, maar met de fiets kon je nog wel gewoon door de berm, dus hebben we dat gedaan, 't scheelde weer een heel stuk.

Na Bad Kreuznach waren we bijna bij de Rijn. Langs de Rijn rijden was weer fijn, daar was een goed pad. We reden nog een stuk verder, totdat ik echt niet meer kon. In Brey zijn we op de camping gaan staan, na een korte dag fietsen, van toch nog 110 kilometer. Deze nacht zouden we proberen goed uit te rusten voor de volgende dag. We hebben aan de Rijn nog een witbiertje gedronken. Douchen moest weer eens met muntjes, maar we waren wel blij dat we in ieder geval konden douchen. Onze buren waren aan 't barbecueën en vroegen of we ook een worst lustten. We kregen ieder een worst en ook gepofte aardappeltjes. Het smaakte allemaal goed. Eindelijk weer een goed gevoel, na 280 kilometer doortrappen. Ik heb mijn matje en slaapzak nog een keer kunnen laten drogen en luchten, wat ook weer nodig was. We zaten met onze tent recht aan de Rijn. Met uitzicht op 't kasteel.


Het kasteel, in 't zonlicht was 't nog mooier.

Toevallig heeft Stefan, die met de trein terugkwam van Kroatië dat kasteel ook gefotografeerd. Het bleef de hele nacht droog.

Dit was bijna 't laatste stukje van de dag, het ging wel snel, behalve in de steden.


Let vooral op 't zwarte vierkantje aan de andere kant van de Rijn, waar we 's avonds op de camping stonden, dat is 't kasteel.