Fietsvakantie verhaal Zwarte Woud

Dag 16, 164 kilometer van ergens na Loch naar Valkenswaard

We werden op tijd wakker. Het was al een tijdje licht.


Toen we opstonden was dit wat we zagen.

Onze tent hoefden we niet af te breken, dus we rolden de matjes en slaapzakken op, en begonnen aan 't ontbijt. Na 't ontbijt gingen we 's kijken hoe laat 't eigenlijk was. Het was nog geen acht uur. Dat was wel heel erg vroeg. Normaal reden we pas om 10 uur aan. Ik vond 't niet zo erg, dan zouden we tenminste op tijd thuis zijn vanavond, want 't was nog wel ongeveer 170 kilometer rijden, hadden we geschat.

We schoten erg goed op. Nergens reden we echt verkeerd, en de weg was goed en rechtdoor. Om 11 uur gingen we boodschappen doen. Toen hadden we al 50 kilometer gereden. Het middageten om 12 uur was weer eens met brood waar je eigenlijk nog toast van moest maken. We hadden toen al wel 60 kilometer gefietst, en lagen dus goed op schema. Vanaf waar we middageten hadden tot aan Roermond zou nog ongeveer 40 kilometer zijn.

Op weg naar Roermond kwamen we een bordje van fietsroutes tegen. Deze routes zijn meestal fijner om te fietsen, omdat d'r geen auto's rijden. Deze keer was de route wel mooi, maar niet echt fijn om te rijden. Het was een gravelpad, waar allemaal plassen op stonden. Toen we d'r door waren zat ik helemaal onder de modder, en m'n fiets ook. Het stuk verder naar Roermond ging ook vlot. We kwamen nog door Julich, waar ze een hele grote zendantenne hadden staan. Hij bestond uit een soort elektriciteitsmasten, waartussen de draden gespannen zaten.


De antennes in Julich.


De antennes op een verder punt op de route, nou zie je hoeveel het er zijn.

We wilden eigenlijk in Roermond een frietje eten, maar we lagen voor op schema, eigenlijk zouden we d'r om 5 uur half 6 aankomen, maar 't was pas 4 uur. Dat viel mee. Daarom zijn we maar doorgereden, tot we in Weert aankwamen. Daar hebben we toen friet gegeten bij een friettent waar Chinezen in zaten. Gelukkig was 't d'r niet druk, want we roken niet echt lekker, na 210 kilometer zonder te douchen. Er kwamen ook nog Rotterdammers ofzo. Die man was aan de lijn. Hij bestelde een friet met babi pangang, en een blikje cola light.

Vanaf Weert naar Maarheze konden we de weg niet goed vinden. Uiteindelijk hebben we maar de snelweg richting Eindhoven gevolgd, wat toch de goeie weg bleek te zijn en zijn we niet omgefietst. Een stuk voor Leende had ik echt geen energie meer om te fietsen. Het fietspad van Leende naar Valkenswaard ging het weer. Allebei hadden we geen zin om nog die bult op te fietsen, vanaf Leende naar Valkenswaard. Normaal was dat al zwaar maar nou hadden we ook nog bagage. Toen we d'r eenmaal waren, en d'r tegenop aan 't fietsen waren was 't kei simpel, en leek 't niet eens of je bergop fietsen. In 't dorp zagen we Mathijs, Stijn en Mitchell nog de Bel in lopen, maar we hadden geen zin meer om d'r achter aan te gaan, want we wilden wel naar huis en we konden 't de mensen daar niet aandoen om daar zo te gaan stinken. Thuis hebben we wat gedronken en verteld wat we allemaal gedaan hadden.

We waren trouwens om 8 uur al thuis, wat 2 uur eerder dan 's ochtends gepland was en 4 uur eerder dan de planning van de dag ervoor. Het was ook nog een dag eerder dan de planning voor de terugweg. Deze foto is de laatste die gemaakt was.


Hier zie je goed hoeveel bepakking we bij ons hadden, en hoe moe we waren na afloop van die 1360 km fietsen.


Het schoot lekker op met veel lange rechte wegen.


Door de lange route van vandaag ook veel routekaartjes.

Het laatste stukje van de reis.