Hike verhaal Groenland

Dag 1: Vertrek

Het was vandaag tijd om te gaan. Er waren nog een paar laatste dingen die ik moest regelen, maar daarna was het toch echt 12:00 en kwamen 's pap en 's mam mij ophalen om me naar het vliegveld in Eindhoven te brengen. In Eindhoven konden we nog even wat drinken voordat ik moest inchecken en afscheid nam. Doordat ik m'n zwaarste kleren aangetrokken had, m'n jas zakken vol gepropt had en een plastic zak vol pakken muesli als handbagage had, was mín rugzak met 19.7 kg net niet te zwaar. Hij moest wel met de speciale extra grote bagage.

Daarna ging ik door de douane en even later kon ik instappen voor de vlucht naar Kopenhagen. In het vliegtuig zelf gebeurde weinig bijzonders. Er was alleen iemand met en app waarmee je op je smartphone de voorkant van een oude Nokia 3310 te zien kreeg en daarop snake kon spelen, dat was wel grappig. In Kopenhagen bleek zelfs mijn bagage aangekomen te zijn. Ik pinde nog voor zo'n 100 euro aan Deense Kronen, daarmee moest je in Groenland betalen. Daarna ging ik bij de Burgerking eten en even naar huis smsen. Nu zit ik daar dit verhaal te schrijven en ga zo kijken of ik ergens kan slapen. Na alle problemen met vertraagde vluchten op de heenreis naar IJsland had ik nu namelijk de 2e vlucht met een ruime overstaptijd gepland, die gaat pas morgenvroeg om 11:20. Nadat ik (als alles goed gaat) in Narsarsuaq aan kom moet ik daar nog wat kleine dingen regelen, waarna ik direct aan de eerste helft van de route kan beginnen.

's Avonds had ik nog een tijd met 2 mensen op het vliegveld gepraat, ze kwamen allebei uit Ghana maar de man woonde in Noorwegen en de vrouw in Londen. Iets voor 12 ging ik ergens langs de muur op m'n matje liggen proberen te slapen.