Hike verhaal Groenland

Dag 11:Aankomst

Het was nog maar een stukje lopen naar Narsarsuaq. Het lopen ging vrij aardig en onderweg kwam ik nog langs wat boederijtjes waar zowaar ook nog mensen waren. Na een flink stuk kwam ik weer bij de rivier langs Narsarsuaq. Het was wel irritant dat ik nu weer een half uur bezig moest zijn met 2 minuten oversteken, maar ik had vrder eigenlijk ook niets beters te doen. Na het oversteken zat ik nog aan de verkeerde kant van de landingsbaan en moest ik nog een half uur lopen om in het "centrum"te komen. Hoewel dat eigenlijk niet mocht liep ik langs het begin van de landingsbaan af, je kon die zo oplopen als je wou.


In Narsarsuaq ging ik weer naar het touristenbureau. De vrouw die ik voor m'n vertrek gesproken had herkende me nog en vroeg hoe het was geweest. Ze vroeg ook of de half kapotte brug van een paar dagen geleden nog heel was, die hadden ze blijkbaar een paar jaar terug gebouwt. Ze hadden eerst een brug gebouwt, maar toen was het jaar er op de rivier breder geworden zodat die er aan beide kanten langs liep, dus toen hadden ze er nog twee stukken aangezet. IK liet een foto ervan zien zodat ze konden zien wat er kapot was. Volgens mij was ik de eerste dit jaar die er over was geweest. Verder haalde ik ook mijn extra voorraad eten op en besprak wat over de tweede hike die ik wilde maken. Het stuk wat ik wilde lopen was alleen via zee bereikbaar. Met mijn packraft was dat veel te ver, dus ik regelde dat ik met de boot bij een plaatsje in de buurt afgezet kon worden.

Toen ging ik nog een hoop eten kopen. In het winkeltje bleek maar weer eens dat alle talen ter wereld eigenlijk van plat Brabants afstammen. Toen ging ik naar de jeugdherberg/camping. Daar kon ik eindelijk een keer douchen en de kleren die ik niet ana had wasssen. Normaal ruik je die stank zelf na een tijdje niet meer zo, maar de afgelopen paar dagen von dik ze zelfs stinken. Na een goeie douche, sinaasappelsap van 4 euro/1.5L, eieren en een half roggebrood met leverspastei was ik weer een beetje mens geworden.Lose majs


De baard schoot ook al goed op

Ik had nog even gepraat met 2 Zweedse hikers die ergens anders gelopen hadden. Toen had k niets meer te doen, gelukkig hadden ze in de Hostel een rij boeken waar 1 Nederlandse (Poolbasis Zebra) bij zat die wel goed was, en die ik de rest van de middag op het terras heb zitten lezen. Het is voor het eerst sinds een week ook weer echt goed warm. Ik merk wel dat ik goed moe ben. Morgen ga ik de hele dag sinaasappelsap drinken en lezen. De ochtend daarna ga ik naar de start van ronde 2, maar meer daarover later.

Zo'n Deen hier brabelde ook nog iets over "the poor Dutch" wat denk ik met het WK te maken had, en hij vroeg of ik "het" gevolgt had. Behalve dat m'n zusje dr tentamens gehaald had weet echt totaal helemaal niets af van wat er in de rest van de wereld is gebeurt de afgelopen 11 dagen, en hoop dat nog lang zo te houden.