Hike verhaal Groenland

Dag 14: Dag 14

Vandaag wilde ik weer zo ver mogelijk lopen. Het weer was bewolkt maar verder wel OK. Een groot deel van de route ging langs Redekammen. Dat was een grote lange en smalle berg. De route loopt langs beide uiteinden, vandaag liep ik langs het Noordelijke uiteinde. Veder was het vooral veel meertjes en riviertjes en niet veel echt bijzonders. Op een gegeven moment kwam ik nog wel langs een mooi watervalletje met een meertje erbij. Er probeerden de hele tijd vissen het watervalletje op te springen, dat was wel mooi om te zien. Ik heb ook wat lichtgewicht/nood visspullen bij, maar aangezien ik al veelte veel eten bij heb ben ik maar niet gaan vissen.
Later kwam ik bij de monding van de rivier naar de zee. Het was wel mooi om daar de fjorden langs te zien. Tegen de avond had ik daar wel een mooi uitzicht over, maar er bleek ook een hutje met mensen en een boot te zitten. Nu had ik na iets meer dan 1,5 dag al mensen gezien, dat was veelte snel.
Hierna gaat de route tot Qaortoq vrijwel alleen langs de kust. Heel de kust ligt hier vol met een of andere gele soort zeewier met belletjes, ook liggen er veel mosselen en een paar rode kwallen. Tijdens het lopen bedacht ik me dat het water met vloed waarschijnlijk tot deze hoogte kwam en ik m'n tent dus iets verder weg op moest zetten. Tegen half 5 (deze keer in Groenlandse tijd, ik had m'n horloge na 2 weken eindelijk verzet), vond ik het wel tijd om te stoppen. Het duurde even voordat ik een mooi plekje voor de tent gevonden had, maar uiteindelijk is dat wel goed gelukt. Vandaag en gisteren heb ik met heel veel moeite zo'n 15 km per dag gelopen. Vanaf morgen middag word de route een stuk makkelijker en ik hoop over ongeveer 1,5 dag in Qaqortoq te zijn. Ik begin wel moe te worden.

N 6052.347' W 04551.430'