Hike verhaal Noorwegen

Dag 3: Keikut


's Ochtends had ik weer dik 16 uur in m'n slaapzak gelegen. Het voordeel van winterhike is dat je ondertussen toch nog goed kunt uitrusten. Het inpakken was weer klote en koud, maar ik begon er wel langzaam aan te wennen. Het landschap was weer mooi en de route makkelijk te volgen. Na een paar uur kwam ik bij het restaurant Kikut aan, daar was een klein hokje waar ze stromend water hadden.
Na even uitrusten en eten was het tijd om aan de klim te beginnen, het was inmiddels -9 C. Er waren ook allemaal mensen daar aan het mountainbiken door de sneeuw, da moet echt koud zijn, vooral als je en lekke band krijgt. Het klimmen ging redelijk, er lag heel veel ijs over het pad en na een tijdje raakte ik de route kwijt dus ging ik maar Groenland stijl recht de berg op. Het was nog best een redelijke klim maar uiteindelijk kwam ik toch boven. Ik was vlak voor de top door het ijs over een stroompje heen gezakt zodat m'n rechter schoen vol met water was gelopen dus ik trok maar snel nieuwe sokken aan. Op de top was er een mooi uitzicht, maar dat kon je door de bomen niet goed zien.

De afdaling was klote, er was overal ijs zodat ik constant uitgleed. Weer beneden was het -11 C en begon het donker te worden. Na nog een stuk in het donker langs een meer lopen was het tijd om te gaan slapen. Ik had onderweg ook nog een vos gezien.Het opzetten van m'n bivakzak zonder het koud te krijgen ging steeds beter, als je vanuit je slaapzak eten kookte en tandenpoetste kreeg je het ook minder koud. Ik keek nog of ik het noorderlicht kon zien maar dat was er niet.