Hike verhaal Ardennen

Dag 3 : Blaren met voeten er in

Deze dag hebben we langs een wat grotere weg gelopen. Die weg kwam uiteindelijk uit in Malmedy. Het weer was beter dan de dag ervoor. Toch was het wel een beetje koud. Echt lopen zou je het niet kunnen noemen trouwens, het was meer strompelen aangezien mijn voeten nu helemaal open lagen. Tijdens het eerste deel van de 100 cols tocht die we fietsten kwamen we nog langs een stuk van de route waar we die dag over gewandeld hadden. Met die fiets ging het ongeveer tien keer sneller. In de middag kwamen we aan in Malmedy. Daar strompelden we een cafeetje binnen en dronken een trappist.

We kochten nog wat snickers in een winkeltje. Dat is best goed krachtvoer tijdens het hiken. Er zit in ieder geval veel vet en suiker in. De volgende dag zouden we weer de bus pakken en in Spa op de trein stappen. In Malmedy waren natuurlijk ook bushaltes, maar omdat we tijd hadden liepen we nog zover mogelijk richting Spa. Die nacht sliepen we op een berg in de bossen in de buurt van Malmedy. Bram had zijn SAS survival-boek meegenomen. Daar stonden alle eetbare planten in. De schors van dennenbomen zou volgens dat boek ook te eten moeten zijn. Maar er stond ook in dat je in geval van nood je schoenzolen op moest eten, dan weet je wel dat dat stuk dennenboom wat we op hebben ook niet echt lekker was.

Als avondeten hadden we een pak nasi van Knorr. Daar moest een liter water bij, dan 10 minuten koken en dan was het klaar. Elke dag hadden we al weinig gedronken. Nu hadden we ook weer te weinig water bij. Sinaasappelsap hadden we nog wel genoeg. Dus hebben we maar nasi gekookt in sinaasappelsap. Het was nog best te eten.