Hike verhaal Corsica

Dag 2s Ochtends was ik al vroeg wakker, maar dat moest ook want anders zou ik de bus missen, uiteindelijk was ik een uur te vroeg. De buschauffeur was volgens mij familie van die in IJsland. Hij reed in ieder geval net zo lomp. Ik ben letterlijk de hele 3,5 uur misselijk geweest maar we kwamen gelukkig toch heel aan in Porto Vechio. De route onderweg zag er heel erg uit als een combinatie tussen Frankrijk en Spanje. In Porto Vechio was het 28 C volgens mijn thermometer. Aangezien het vorige week nog vroor in Nederland was dat wel even wennen. Voor de zekerheid ging ik nog maar een fles drinken kopen zodat ik tijdnes het hiken meer water mee kon nemen.


Porto Vechio


Porto VechioNa 1,5 uur kwam de bus naar Saint Lucie. Vandaar was het nog zon 6 km lopen naar het begin van de route in Conca. Het was echt heet maar er waren wel genoeg stroompjes. De route zelf ging meteen heel stijl omhoog, opzich was dat nog wel te doen, maar omdat het alleen losse stenen waren en het zo heet was zweette ik me kapot. Na een uur was het 5 uur en vond ik het wel genoeg geweest en wilde ik even goed uitrusten na de afgelopen 2 dagen. Er was alleen nergens iets onbegroeid, laat staan vlak.


Het begin (of einde) van de route


De route ging stijl omhoog over losse stenen

Onderweg zag ik nog 2 berggeiten en na nog een half uur vond ik een semi-vlak plekje. Ik ging eerst eten en dan pas mn tent opzetten voor het geval er nog iemand langs kwam. Met al die hitte had ik niet echt zin in rijst maar meer in ijs. Ook bleek dat ik geen bereik met mijn gsm had. Qua sneeuw had ik nog niets gezien, behalve ver weg een klein beetje op een hoge berg. Wel begon ik serieus te verbranden. Ik had nog overwogen om zonnebrand crme mee te nemen maar had dat uiteindelijk niet gedaan omdat het volgens de weer berichten overal kouder dan 20 graden was en er nog sneeuw lag. Dat bleek dus niet helemaal te kloppen. Het zou wel weer brammerig zijn als ik na me allemaal druk te maken over mn sneeuwschoenen straks zonnebrand het hardst nodig had.


Uitzicht richting de zee


Het komende stuk van de route


Mn slaapplaats voor vanacht

Hopelijk loop ik de route niet te snel want dan heb ik straks weer teveel tijd over voor dat mn vlucht gaat. Het is tot nu toe wel heel moei hier, maar ook redelijk veel van het zelfde. Ik moet eerst even goed uitrusten en dan krijg ik er wel meer zin in.

N 414535,1 W 0091837,5

6,3 km naar de route + 4,5km over de route.