Hike verhaal IJsland

Dag 14 : Regen

s Ochtends werd ik om 6:45 wakker van de Fransen. Die wilden vandaag 30km lopen dus ik snapte dat ze er vroeg uitgingen. Uiteindelijk had ik al mn spullen in gepakt en gegeten in de tijd dat de ene zn tent af had gebroken en was ik alsnog eerder op pad als hun.

Bijna al mn spullen waren schoon en ik had gisteren zelf bijna 5 uur in bad gezeten dus ik kon er weer tegen aan. Het enige waar ik tegen opkeek was dat ik vandaag 4 rivieren zou moeten oversteken. Ik sneed 500 meter af door over de hei in plaats van de weg te lopen maar moest toen alsnog de rivier rond de camping over.

Die was gewoon vervelend en koud zoals rest, de 2e was echter de grootste tot nu toe. Het was niet echt gevaarlijk maar je moest wel rustig aan doen en op het diepste punt kwam hij tot halverwege mn bovenbenen. Door de stroming moest je opletten dat je niet uitgleed. Toen ik aan de overkant was kwamen de Fransen er net aan dus ik besloot een foto van een van hun te maken, van mezelf ging dat namelijk nogal moeilijk.De 3e River was weer zoals gemiddeld en over de 4e stond gelukkig een burg. Het regende vanaf een uur of elf, daardoor was ik alleen even gestopt om de lekkerste appel en tomaat ooit te eten. Vanaf half 3 stopte ik wat vaker, de Fransen liepen namelijk 2 min achter mij en ik was benieuwd wat hun gingen doen. Ook werd het landschap hier en daar wat groener.


De rivier met de brug


Nog maar een foto vanmezelf


Uitzicht onderweg
Om 4 uur haalden ze me in, we hadden toen 25km op de teller en ik was duidelijk nog totaal niet uitgerust. Zij wilden nog 2 uur door lopen, ik zei dat ik nog 1 uur door ging en dan ging stoppen. Onderweg kwam ik nog 3 Nederlandse autos tegen. Ze staken wel hun duim op (de inzittenden niet de autos) maar stopten niet. Dat vond ik wel jammer, ik had wel zin om weer even een normaal gesprek in het Nederlands te voeren.


De Fransen in de verte

Om 5 uur stopte ik. Pas een kwartier laten kwamen de Fransen er aan. Ik lag al in mn tent aan het verhaal te schrijven toen ik MERDE! hoorde. De ene zat allemaal wild met zn stokken te zwaaien. Volgens mij wou de ene nog doorlopen en de andere niet. Uiteindelijk gingen ze toch langs mij kamperen. We hadden inmiddels ook al zon 30km gelopen.

N 6510E1,1Ebr> W 01843E4,1Ebr>