Hike verhaal IJsland

Dag 17: Pudding

Vandaag was het een echte rustdag. Ik zou niet gewoon in bad gaan zitten zoals op de vorige camping maar moest 100 andere dingen doen zoals m’n kleren en mezelf wassen en zoveel mogelijk eten.

Het was me vandaag gelukt om een heel uur uit te slapen. Na een ontbijt van een halve emmer salade en wat cola ging ik in de bossen wandelen. Ik had nog flink spierpijn in m’n kuiten maar het was wel mooi. Daarna ging ik naar de winkel. Nou kon ik namelijk melk kopen voor de kloppudding. Ook was er een winkeltje met allerlei handgebreide kleding zoals ze die overal in IJsland droegen. Ik wilde een muts in het patroon van de IJslandse vlag kopen maar die hadden ze niet.

In de verte zag je de zee liggen


Uitzicht over Varmahlid

Het toetje maken op de camping lukte nu wel, tot de stap “plaats 10min in de koelkast” shit ik wist dat ik iets vergeten was, een koelkast! Ik koelde het maar onder de kraan, dat werkte ook wel. Het toetje was gelukkig echt lekker, het was namelijk meteen een halve liter. Daarna heb ik een uur lang m’n kleren en spullen proberen schoon te maken en nog een uur in de zon gelegen.


De halve liter banenpudding

Daarna was m’n T-shirt droog genoeg om aan te trekken zodat ik de andere uit kon wassen. De volgende keer ga ik naar een nudistencamping, dan heb je al die problemen niet.

Na nog flink wat niets doen en een tussendoortje was het tijd voor het avondeten. Beneden bij het tankstation verkochten ze hamburgers met friet. Dat was wel lekker maar dan moest ik daar weer heen lopen, bovendien had ik nog een halve liter melk waar ik vanaf moest. Daarom had ik warme griesmeelpap met cola gegeten.

Opzich heb ik vandaag nog steeds geen echt fatsoenlijke maaltijd gehad maar met een liter pudding, een bak salade en een sinaasappel heb ik wel veel vet, suiker en vitamines binnen gekregen. Ook had ik al m’n afval en verpakkingsmateriaal weggegooid om m’n rugzak zo licht mogelijk te maken. Wel zat ik nog steeds met de liter benzine die ik teveel bij had en maar niet vanaf kon komen. Daarom had ik die maar met veel water door de WC gespoeld. Dat was niet de meest elegantste oplossing maar ik had geen zin om de rest van de hike onnodig gewicht mee te zeulen.


Tips van de reddingsdienst in IJsland

Vanaf hier tot de busstop is het nog ongeveer 105km. De bus vertrekt rond 2 uur dus ik kan er 3,5 of 4,5 dag over gaan doen. Ik ben van plan het in 3,5 dag te proberen zodat ik nog 3 dagen in Reykjavik heb. Ook wil ik zien of ik dat kan halen. Ik ben van plan om de 1e 2 dagen 25-30km te lopen en dan de 3e zo ver mogelijk. Ik wil nog een keer de 40km in een dag halen.

De bus gaat via een grote waterval en geiser naar Reykjavik. Ik ben van plan om bij de geiser nog 1 dag op de camping te gaan staan en daar naar de heetwaterbronnen te kijken, als het goed is is er ook nog een museumpje. Een ander voordeel van daar stoppen is dat ik dan de volgende dag een andere buslijn terug kan nemen die door Pingvellir park gaat. Dat is een van de oudste parken van IJsland en schijnbaar ook heel mooi, eenmaal in Reykjavik heb ik ook al wat gepland, maar ik moet eerst maar eens daar zien te komen.

Het hiken zal wel zwaar worden maar na een dag flink gerust te hebben heb ik er wel weer zin in.

N 65°33’07,6”
W 019°27’23,2”

0km