Hike verhaal IJsland

Dag 18 : Op weg naar het zuiden

Ik wou dat ik het verslag kon beginnen met de mededeling dat ik uitgerust was, niets zeer deed en alles schoon en droog was, maar dat was allemaal niet het geval. Het was wel allemaal een stuk beter als van te voren en opzich had ik ook wel zin om nog een paar dagen te hiken, zolang het daarbij zou blijven.

Ik telde de afstand nog een keer zo precies mogelijk en kwam op 102km uit. Eenmaal op weg kwam ik al snel in het oude ritme terecht en de 1e 20km gingen redelijk makkelijk. Het had vannacht wel hard geregend en nu miezerde het ook af en toe, ook was de route veel klimmen omdat ik weer terug op het hoogplateau moest komen.

Na 14km kwam ik bij een afslag waarbij een bord stond dat de kruising waar ik heen wou nog 116km was. Dan zou het 28km meer zijn dan ik had gemeten, dat kon haast niet. Er was nog wel een 2e kruising precies 28km zuidelijker dus ik denk/hoop dat daar een fout mee is gemaakt.

Onderweg kwam ik niet veel mensen tegen maar wel 2 fietsers uit Spanje. Waarschijnlijk waren ze wel met het vliegtuig hierheen gekomen. Ik loop al jaren met het idee rond om een keer op waterfietsvakantie te gaan. En anders lijkt een lange kanotocht door Frankrijk of Noorwegen me ook wel gaaf.

Na de fietsers kwam ik in een vallei vol groen. Hier kwamen er nog een hoop paarden me tegemoet, dat was wel mooi om te zien. De laatste 10km koste een hoop meer moeite, vooral de laatste 5, maar uiteindelijk was het toch gelukt om ongeveer 30km te lopen. Dat moest ik deze 3,5 dag gemiddeld lopen om er op tijd te zijn.


Uitzicht over de vallei


Ik had heel de dag door rustige vlakke grasvelden gelopen. Net de laatste paar kilometer kwam ik uit de vallei en in een gebied met alleen rosten en wind, ook was er bijna geen vlak stukje te vinden. Na nog zon 100 meter lopen zag ik een redelijk valk stukje 3 meter langs de weg dus besloot daar maar te gaan slapen.


Het einde van de vallei

Het voelde wel raar om zo dicht bij de weg te gaan wildkamperen maar het is hier toegestaan en er komt hier sowieso haast niemand over de weg. Ik heb nu na het lopen flink last van een spier aan de voorkant van mn voet waar die aan mn been vast zit, misschien is dat van al het berg op lopen. Ik hoop dat dat morgen minder is want wil wel graag over 2,5 dag de bus hebben.

Nu ga ik goulash eten en daarna flink slapen.

* Toen ik in bed lag hoorde ik in een keer gerommel in de verte. Eerst dacht ik dat het onweer was maar het bleken een stuk of 20 paarden met berijders te zijn. Twintig minuten daarna hoorde ik het nog harden en kwamen er zeker honderd paarden met daarachter een auto vlak langs mn tent afgelopen. Dat was wel echt mooi om te zien.


Het einde van de lange stoet paarden vlak langs mijn tentN 651828,3
W 0192629,3

31km