Hike verhaal Vogezen

Slot

Het was echt super zwaar geweest en ik weet niet of ik nog eens in de winter ga hiken.

Ik wil in ieder geval nog wel vaker gaan hiken en ook wel zo地 lange tijden en wil ook zeker nog vaker alleen op vakantie gaan om te gaan hiken of fietsen of wat dan ook want dat heeft wel iets.

Mocht ik volgende winter zo gek zijn om nog een keer te gaan dan zorg ik wel dat ik het minder zwaar heb want dit was echt te gevaarlijk. Maar van de andere kant is het zoals gewoonlijk achteraf wel weer leuk om mee gemaakt te hebben en ik ben er ook wel blij om dat ik het en keer meegemaakt heb omdat je door zo地 ervaring pas echt goed inziet hoe goed het is om geen eten en drinken te hebben en omdat je na zoiets pas echt kunt genieten van het comfort wat we hier in de westerse wereld hebben.

Als ik weer ga (alleen of met Bart) dan wil ik het wel weer zwaar hebben alleen ga ik me aan de kennis die ik met deze tocht op heb gedaan nog beter voorbereide dan ik nu al gedaan heb.

Ook wil ik het dan op andere punten zwaar hebben want nu heb ik het voorral zwaar gehad door het door de sneeuw ploegen en het niet kunnen eten of drinken. Volgende keer neem ik dan sneeuw schoenen en beter geschikt eten mee maar omdat ik dan op die punten toegeef aan comfort kan ik op andere punten weer inleveren door bijvoorbeeld bij nog koudere temperaturen te gaan, een zwaardere route te kiezen of in nog afgelegene stukken te gaan lopen. Ik ga dan in ieder geval wel iets zoeken om er voor te zorgen dat m地 schoenen niet meer bevriezen want op het 鍍erwijl je totaal uitgeput bent, je al dagen niks fatsoenlijks meer gegeten of gedronken hebt, je jezelf kapot zweet met 15 kilo op je rug door 50cm sneeuw heen uren lang hellingen van 10% op te klimmen was dat toch wel het kutste wat ik mee gemaakt heb.

Ik ga nu eerst nog maar wat bijkomen en daarna zodra het beter weer wordt nog meer fietsen want ik wil nog allerlei toertochten gaan fietsen en bovendien moeten we met de volgende fietsvakantie nog meer kilometers per dag fietsen. We gaan dit jaar naar Griekenland waar het dan ongeveer 40 graden is dus dan kan ik weer een ander uiterste qua temperatuur ervaren.

Mocht ik nog een keer aan een winterhike ga beginnen dan zijn dit een aantal dingen die ik de volgende keer waarschijnlijk anders ga doen: - Sneeuwschoen mee (het was goed om het een keer mee gemaakt te hebben hoe dat is om door de sneeuw te lopen en ik vind ook dat iedereen die sneeuwschoenen koopt dta eerst een keer moet, maar na dat nu gedaan te hebben vind ik dat ik ze wel verdient heb).

- Waarschijnlijk geen brandertje meer mee, het brandertje, de pan en de extra benzine die ik bij had wogen zeker 2,5 kilo en opzich was dit geen ramp maar ik heb het brandertje maar een keer of 3 aangehad en bovendien had ik doordat het 壮 avonds zo kou was totaal geen zin om telkens met dat brandertje te gaan kloten want het duurde gewoon erg lang voordat het ijs lauw water was geworden en al zou je het echt fatsoenlijk moeten koken om bijvoorbeeld macaroni te maken zou het nog veel langer duren. In plaats daarvan neem ik een hoop meer hardkecks (noodrantsoen koekjes die super goed vullen) en muesli mee (maar dan wel muesli met extra veel vruchtjes).

- Als ik geen brandertje mee neem, neem ik m地 esbit brandertje mee om in noodgevallen toch wat sneeuw te smelten hoewel dit puur en alleen om het comfort is dat ik geen sneeuw hoef te eten. Ook neem ik dan een extra thermosfles mee zodat ik een grotere watervoorraad heb. Ik was nu eigenlijk al van plan om een extra drinkfles mee te cnemen. Maar omdat ik geen plaats meer in mijnrugzak zou ik dezen aan mijn riem dragen maar dat ging niet omdat daar de draagriem van mijn rugzak omheen zat. Daarom heb ik op het laatste moment besloten om deze maar thuis te laten. Achteraf had ik er ook niets aangehad want het water wat ik er in zou doen zou na een half uur al bevroren zijn.

- Iets vaker in dorpjes komen zodat ik af en toe echt kan eten want als je dat doet kun je het veel langer uithouwen op muesli zodat je langer kunt hiken.

- Minstens net zo eigenwijs blijven doen want anders was het veelste comfortabel geweest en was het geen echte bram vakantie geweest wat natuurlijk wel moet. Want anders ben je na 2 dagen al terug in je normale ritme omdat je er niet echt uit bent geweest en bovendien kun je net zo goed 2 weken in coma liggen als je gewoon aan het strand gaat zuipen want dat is net zo地 spannende ervaring.・