Toertochten > Azzuri tocht

Azzuri Tocht

De week na Diekirch-Valkenswaard hadden we wel zin om nog wat te gaan doen. Toevallig was deze tourtocht in Aalst, wat voor Bram ongeveer 10, en voor mij ongeveer 3 kilomter fietsen is. We wisten helemaal niet of we er wel zomaar aan mee konden doen, of hoe we moesten inschrijven.

Bij een cafeetje konden we inschrijven. Het kostte maar 3 euro, wat heel erg meeviel. Net toen we aan wilden fietsen kwam ik d'r achter dat ik allebei mijn bidons in de keuken had laten staan. De route was goed uitgepeild. We kwamen over kleine weggetjes waar we nog verder nooit geweest waren. Na 40 kilometer kwamen we achter een toerclub, verder hadden we pas 2 andere fietser gezien die aan de tocht meededen. De helft van de toerclub ging opeens pause houden, daarna ging de andere helft die wat fanatieker was harder doorrijden. Het regende wel een beetje, maar niet te erg.

Bij een cafeetje was de pauseplaats, na 57 km. Gelukkig reden we achter de toerclub, anders waren we er zo voorbij gereden. Ik bestelde een cola, die maar 1 euro bleek te zijn. Later wilde Bram graag wat bestellen, maar hij had niet genoeg dorst eigenlijk. Het laatste stukje van de route hebben we met 33 km/h gemiddeld gereden. Het was een mooie tocht, goed uitgepeild, en lekker goedkoop.