Toertochten > Azzuri tocht 2010

Azzuri Tocht


Het was weer de week na Diekich-Valkenswaard, dan is altijd nog de Azzuri tocht. Het zou dit weekend goed weer worden, waarschijnlijk voor de laatste keer dit jaar. Dus ik had zin om zondags te gaan fietsen. Bram had na zijn valpartij bij Diekirch-Valkenswaard nog geen nieuwe helm gekocht, die kon dus niet mee.

Om half 8 's ochtends was ik opgestaan. Eerst de schoenplaatjes van mijn klikpedalen vervangen. Daarvoor moest ik de binnenzolen van mijn schoenen er uit halen. Beneden wou ik mijn schoenen weer aan doen maar één binnenzool was kwijt. Na het hele huis doorzocht te hebben bleek dat ik allebei de binnenzolen in m'n linkerschoen had gestopt. Ik was dus nog niet helemaal wakker.

Om half 9 was ik in Waalre, waar de start was. In het café waar je je moest inschrijven was het druk. Het kostte maar 3,50. Buiten was het mooi weer, de zon scheen al een beetje en het was helder. Vanaf Waalre ging het tussen de weilanden en koeien door naar Bladel. Opeens moest de hele groep hard remmen want er was een sleuf van 50 centimeter breed en 10 centimeter diep uit de weg gefreesd. Bij de volgende sleuf stond een groep die voor ons was banden te plakken. Die sleuven waren ook nog eens scherp aan de randen, perfect om heel je wielen op kapot te rijden. Na de derde sleuf dacht ik dat we ze wel gehad hadden, maar er waren er wel 10.

Na 50 kilometer was de rustplaats, daar pakte ik een cola. 40 Kilometer voor het einde gingen een paar man uit het groepje harder rijden. Ik was nog helemaal niet moe, of zelfs warmgefietst, dus ik had wel zin om nog even hard te rijden. Met 35 kilometer per uur zijn we toen naar het eindpunt gereden. Het was dit jaar drukker dan in 2007. De route was weer mooi, over veel weggetjes waar ik anders nooit kom. Het weer was perfect, waarschijnlijk voor de laatste keer dit jaar. Toen ik thuis was had ik er weer 115 kilometer op zitten.