Toertochten > Crocusrit

Crocusrit

De crocusrit wordt net als Diekirch-Valkenswaard georganiseerd door Stichting Wieleractiviteiten Wim Kemps. De start is bij café Old Dutch in Valkenswaard. De avond ervoor zag ik dat de inschrijving voor Diekirch-Valkenswaard al geopend was, 3 dagen eerder dan dat op de site stond. Misschien hebben we wel inschrijvingsnummer 1 en 2. Ik (Bart) woon zelf in Valkenswaard, dus het was lekker dichtbij. Bram woont in Westerhoven, dus voor hem was het ook niet ver.

Omdat de klok vooruit gezet werd was de start in de oude tijd tussen 7 en 8, lekker vroeg dus. Volgens de weerberichten zou het 's nachts niet regenen, maar in de ochtend wel. We hadden allebei een korte broek aan, en de zon scheen. Het eerste stuk ging lekker, en we reden het eerste uur 35 gemiddeld. Alle weggetjes waren rustig, met goed asfalt. Na een kilometer of 50 in de zon zagen we voor ons donkere wolken. Eerst fietsten we nog 10 kilometer tegen de wind in. Daarna hield de wind op en begon het te regenen. Bij een cafeetje was na 70 kilometer een stempelpost. Bram had precies 2,50 meegenomen voor het inschrijvingsgeld, wat dat bedrag stond op de site. Ik had 5 euro bij me. Maar het inschrijvingsgeld was 3 euro. Eigenlijk hadden we niet genoeg geld voor wat te drinken. Dat was maar beter ook, want om eerst in zo'n warm café te zitten en daarna weer in de kou en de regen naar buiten is nog erger dan gewoon doorfietsen.

Ongeveer 10 kilometer na de post kwamen we er achter dat we verkeerd waren gereden. De tocht was uitgezet met weinig pijlen, dus we wisten niet hoever we al verkeerd zaten. Ondertussen had het al meer dan een uur geregend. We besloten maar om via een andere route die ongeveer net zo lang was terug te fietsen.

Bram had een shirt met korte mouwen, die had het niet echt warm. Mijn schoenen waren ondertussen ook al helemaal volgelopen met regenwater. De meeste mensen keken wel raar als ze zagen dat we allebei een korte broek aanhadden. Na nog een uur hard doortrappen kwamen we lekker doorweekt weer in Valkenswaard aan.

In de Old Dutch hebben we nog wat gepraat met een man die Diekirch-Valkenwaard al 23 keer had gereden. Die komen we dan misschien nog wel tegen.