Toertochten > Diekirch-Valkenswaard 2008

Diekirch Valkenswaard 2008

Diekirch-Valkenswaard is een tourtocht van 250 km. Dit jaar deden we er voor de tweede keer aan mee. Vorig jaar waren we al heel snel binnen. Dit jaar hadden we ongeveer even veel getraind. We wilden weer ongeveer net zo snel binnen zijn als vorig jaar.


Bij de start om 7 uur 's ochtends.








Om 6 uur 's ochtends stonden we al bij de start te wachten. De start was pas om 7 uur. Als je helemaal achteraan stond bij de start dan was je pas om half 8 weg. Eerst werkte het startpistool niet, maar om 5 over 7 werden we toch afgeschoten.


De eerste stempel bij de start was gehaald.





Meteen in het begin zaten we al in een groepje. Na 10 kilometer kwam een heel snelle groep ons voorbij. Daar haakten we bij aan. In de eerste lange afdaling en de heuvels die daar weer op volgden viel de groep weer uit elkaar. Tijdens de beklimmingen konden we elke keer wat opschuiven naar voren. Op de vlakkere stukken reed iedereen vlak achter elkaar en moest je goed opletten om in de groep te blijven, anders zat je zo achteraan. Bij de eerste stop kwamen we als 40e aan. Vorig jaar hadden we elke keer wat langer uitgerust bij de stops. Deze keer fietsten we bijna meteen weer door, anders zouden we het nooit halen om bij de eerste 100 te zitten.


De eerste stop in St. Vith.



We lagen ongeveer 40e op 17 minuten achterstand van de eerste.


Het zou eigenlijk 28 graden worden. Pas om een uur of één werd het iets warmer. Van de hitte hebben we verder niet veel last gehad. Na de eerste stop kwamen we terecht in een groepje van een man of 10. Dat was wel één van de voorste groepjes. Er waren twee mannen die ook wel doorfietsten. De rest hing er maar achteraan. Bram vond dat het te langzaam ging, tijdens een lang stuk waar we ongeveer 20 reden omdat het omhoog ging. Hij zette een keer goed aan. Ik kon hem later pas weer bijhalen. Een paar anderen van het groepje kwamen ook weer terug.

Na een heel stuk klimmen kwam weer een afdaling. Daar gingen we maar 50 op een rechte weg, dus dat was niet te vergelijken met die afdalingen in de Pyrenee√ęn. Bij de tweede stop hadden we iets langer gewacht. Het groepje waar we bijzaten was al weer doorgereden. Na een paar kilometer hadden we ze al weer bijgehaald. Zonder ons was het tempo er wel uit daar. Ze waren blij dat de "locomotieven" d'r weer bij waren.

Van de tweede naar de derde stop was de route weer heel erg heuvelachtig. Dit jaar hebben we dat stuk wat rustiger gereden. We waren daar denk ik wel ongeveer net zo snel als vorig jaar , alleen hadden we niet al onze energie erin gestoken om zo snel mogelijk de heuvels op te sprinten. Van het groepje van nog zo'n 8 man bleven er nog 5 over na de heuvels.

Na de derde stop was het alleen nog maar vlak. Het was nog wel ongeveer 85 kilometer fietsen. Ik dacht dat het nog ongeveer drie uur was en ik begon de minuuten alvast af te tellen. Het laatste stuk had ik echt geen energie meer en kon ik alleen nog achter het groepje aanhangen. Toen ik even op kop ging rijden kreeg ik kramp in mijn kuit. Het groepje reed toen ongeveer 37 km/u, en ik moest proberen om er weer bij terug te komen. Als ik ze toen niet meer bijgehaald had had ik de laatse 50 kilometer alleen kunnen fietsen. Gelukkig kon ik er nog net bij komen en tot aan Leende bleef het groepje nog bij elkaar. Daarna was het nog maar 5 kilometer. Twee van het groepje sprintten er vandoor. Bram en ik bleven achter de andere fietsen. Die haalden we nog in voor het viaduct. Na de eerste stoplichten wou Bram gaan sprinten want dit jaar wou hij als eerste aankomen. Ik zat alleen net op 't fietspad, en daar fietse een oud vrouwtje midden op dus ik moest vol in de remmen. Daardoor kreeg ik ook kramp in allebei m'n benen. Een paar seconden later ging het alweer en toen zijn met 40 naar de finish gesprint.

Bij de finish kregen we de laatste stempel. Ik moest nog even met de omroeper daar praten. Daarna het café in om onze stempelkaart te laten zien en de medaille te krijgen.

We waren om 5 over 3 binnen, als 24e en 26e.


De tijd van binnenkomst uitgezet tegen het aantal deelnemers. Met rood zijn onze tijd en plaats aangegeven.


Hier is de website: www.diekirch-valkenswaard.nl