Fietsvakantieverhalen
Vakantiefiets > Magura HS 33 remmen

Magura HS33 remmen

Magura maakt onder andere hydraulische velgremmen. Die remmen harder dan v-brakes. Een ander voordeel ten opzichte van v-brakes is dat de remblokjes eenvoudiger te vervangen zijn en het afstellen van de remblokjes ook makkelijker gaat. Een nadeel van hydraulische remmen is dat er een lek in het hydraulisch systeem kan ontstaan. Daarvoor kun je een reparatie-kit meenemen. De kans dat ze kapot gaan is echter wel heel klein.

Deze remmen zijn geschikt om in de bergen mee af te dalen. Behalve als ze te ver versleten zijn.

Ervaringen

Bram heeft de Magura firmtech remmen op zijn fiets. Daar zitten de remcilinders rechtstreeks op het frame gemonteerd. Het vervangen van de remblokjes is daardoor heel eenvoudig. De remmen hoeven niet afgesteld te worden op de velg. Op de remhendels zitten wel schroeven om de remmen bij te stellen als ze verslijten.

Zelf heb ik de HS33 remmen, bouwjaar rond 2005. Deze hebben andere afstelschroefjes (Turbo pad adjusters, of TPA geheten). Die schoefjes draaien makkelijke dol en ze worden niet meer geproduceerd, dus je moet ze dan zelf oplappen of heel nieuwe remhendels kopen. Dus zorg ervoor dat je een versie koopt die nieuw is en de betere TPA's heeft. De fiets die ik kocht was al gebruikt en er zat lucht in de leidingen wat steeds erger is geworden.