Fietsvakantieverhalen
uitrusting > Carinthia Explorer II Bivakzak

Carinthia Explorer
Dit is de Carinthia Explorer 2, verreweg de beste tent/bivakzak die je kunt hebben. Hij is letterlijk in minder dan een minuut af te breken of op te zetten en hij staat perfect zonder haringen. Doordat de complete bivakzak van extra slijtvaste goretex is gemaakt is hij zeer stevig en compleet waterdicht en toch goed ademend. Doordat de zak maar uit 1 laag stof gemaakt is is hij ook veel makkelijker op te vouwen. De zij- en bovenkant zijn met een rits en/of met drukknopen te sluiten dus je kunt lekker naar buiten kijken bij goed weer (zie foto), de bovenste opening kun je ook sluiten d.mv. een muskietennet. Er is een XL en L versie van de bivakzak (zie foto voor de afmetingen van de XL versie). Bij de L versie heb je geen ruimte voor baggage. De bivakzak kost nieuw 500 euro maar is via marktplaats.nl makkelijk nieuw te kopen voor ongeveer 125 euro omdat deze over zijn van de landmacht welke ze laatst heeft aangeschaft. Deze zijn ook met camo print en omdat de bivakzak op het hoogste punt maar 40cm hoog is is deze dus perfect voor wildkamperen.

Ervaringen
De bivakzak blijft altijd goed droog van binnen. Wanneer het zeer vochtig en koud is buiten is er minimale condensvorming. Het opzetten en afbreken van de bivakzak gaat snel. Je schoenen kun je beter buiten de bivakzak laten staan, anders wordt je 's ochtends wel in een heel nare geur wakker. Wanneerh het regent wordt je wel eerder wakker gehouden door het geluid van de regen.

Verdere informatie
Fietsvakantieverhaal Zuid-Frankrijk waarin de ervaringen met de bivakzak staan
Verhaal van de hike door de Vogezen waarin de bivakzak gebruikt wordt Tijdens de fietsvakantie in de Alpen regende het veel en waren we minder blij met de bivakzakken