Fietsvakantieverhalen
uitrusting > SQ Labs 602 zadel

SQ Labs 602 zadel

Op mijn Multicycle had de fietsenmaker naar eigen zeggen een heel goed zadel gezet. Ik dacht dat het vast een verkooptruuk was, om alleen maar over het geweldige zadel te praten en zo de fiets te verkopen.
Het zadel wat er op zat heeft het voor 7000 km fietsvakantie en ongeveer even veel kilometers in Nederland uitgehouden. Het zadel is stevig en zo gevormd dat je echt op je zitbotjes zit. Dat is wennen in het begin, maar voor lange afstanden is het uiteindelijk het beste. Hier een foto van het zadel na ongeveer 14000 km.

Omdat er aan de zijkant van het zadel strepen in gestanst waren is het daar kapot gegaan.

Bij het uitzoeken van een nieuw zadel kwam het neer op de keuze tussen een Brooks, of een nieuw 602 zadel. Als het gaat regenen worden Brooks zadels slap, niet handig voor fietsvakantie, dus toch maar een nieuwe SQ Labs gekocht. Hij kostte 89 euro. Ik moet dus toch die fietsenmaker gelijk geven dat het een goed zadel was.

Bij het SQ Labs zadel krijg je onderdelen om een hardere of een zachtere vering te krijgen. Ik heb de medium vering er gewoon in laten zitten. Om de nieuwe rubbers en "Flexring" te installeren kun je aan de onderkant van het zadel wat imbusbouten los draaien. Hier een foto van de bijgeleverde vering.En een foto van het nieuwe model zadel:

Website van de fabrikant