Fietsvakantie verhaal 100 cols tocht deel 3

Inleiding

De 100 cols tocht is een tocht van 4000 kilometer door Frankrijk. Er worden zoveel mogelijk bekende bergen beklommen. De tocht gaat dwars door de Pyrenee├źn en de Alpen.

Vorig jaar in de meivakantie hebben we het eerste deel van de 100 cols toch gefietst. We zijn toen in Giromagny vertrokken. Na duizend kilometer zijn we tweehonderd kilometer voor de Pyrenee├źn op de trein naar huis gestapt. In de zomervakantie van vorig jaar hebben we de trein gepakt naar het eindpunt van mei. Vanaf daar zijn we de Pyrenee├źn doorgefietst en daarna verder richting het oosten. We hebben toen 2000 kilometer over de 100 cols tocht gefietst. Vanaf Zuid-Frankrijk hebben we toen de trein terug naar huis gepakt.

Voor dit jaar bleef er dus duizend kilometer van de 100 cols tocht over, van Zuid-Frankrijk tot aan Giromagny in het noorden. Dat zijn duizend kilometer dwars door de Alpen. We konden weer met de trein naar het zuiden gaan en vanaf daar naar huis fietsen. Dan zouden we twee dagen in de trein moeten zitten en meer dan driehonderd euro per persoon kwijt zijn. In plaats daarvan besloten we om naar Zuid-Frankrijk te fietsen.

Twee jaar geleden zijn we ook naar Zuid-Frankrijk gefietst. We besloten om precies dezelfde route te fietsen als toen. Dan konden we een keer kijken of we er op vooruit waren gegaan, en het zou tijd schelen met plannen en omfietsen.

Nu kun je hier het verslag daarvan lezen. Bram heeft de heenreis (eerste 7 dagen) en de terugreis (laatste 4 dagen) beschreven. Bart heeft het gedeelte van het verslag getypt waarin we over de 100 cols tocht rijden (dag 8 tot en met 17).


Groen : 100 cols tocht meivakantie 2008
Blauw : 100 cols tocht zomervakantie 2008
Rood : heenweg van dit jaar
Oranje : het stuk van de 100 cols tocht van dit jaar
Geel : terugweg van dit jaar