Fietsvakantie verhaal Italiƫ

Wat vooraf ging

Bram en ik waren al een aantal jaar niet meer op fietsvakantie geweest. In mei vroeg Bram of ik twee weken mee ging op fietsvakantie in ItaliĆ«. We boekten een bus naar Avignon, en 14 dagen later een bus terug vanuit Innsbruck. De hele route planden we in één avond. We zouden van Avignon, via de Italiaanse kust naar Pisa fietsen, dan een rondje door Toscane, en dan via Florence over de Brennerpas naar Innsbruck. Een paar weken voor vertrek hoorden we dat de bus van de terugweg geannuleerd was, dus dat we twee dagen eerder met een andere bus terug moesten.

Omdat het al bijna de tiende keer wat dat we gingen was de verdere voorbereiding snel gedaan. Ik knapte mijn fiets op met een andere ketting, banden, en remblokjes. Deze keer nam ik een self-inflatable matje en een schuim matje mee, en een opblaasbaar kussen. Die extra halve kilo zou het wel waard zijn om beter te slapen. Ook hadden we deze keer een gps-tracker bij ons, die elke vijf minuten onze locatie zou opslaan.

Qua training was het dit jaar een heel stuk minder dan anders. Bram en ik waren allebei verhuisd, waardoor we bijna niet meer hoefden te fietsen naar werk. In de twee maanden tussen het plannen van de fietsvakantie en het vertrek had ik twee keer per week gewielrend. Dat scheelde al een beetje voor mijn conditie, maar ik kon niet zeggen dat ik goed getraind was.


Overzicht van de route per dag