Blog > Wegwijzers

25-05-10 : Wegwijzers

Dit weekend fietsten we van Valkenswaard naar Odoorn. Een tocht die volgens de routeplanner 220 kilometer is. Na 250 kilometer waren we pas in Odoorn. Waar zijn die 30 extra kilometers in gaan zitten vraag je je dan af.

Het begint natuurlijk met goede kaarten. De Michelin kaart van 1:250 000 die we hadden was bedoeld om te gebruiken met de auto. Met een gedetailleerdere kaart kun je wel je route plannen door kleine dorpjes, dus je hebt meer vrijheid op de route te optimaliseren. Je kunt ook zien waar je iets af kunt snijden. Als je geen goede kaaten hebt ben je afhankelijk van de wegbewijzering.

Hoe goed wegwijzers zijn verschilt per land. In Nederland zijn de fietsroutes tussen de grotere steden afzonderlijk aangegeven van de routes voor auto's. We hebben alleen al 20 kilometer extra gefietst omdat de fietsroutes langer zijn dan de grote wegen die de auto's volgen. In Belgie is het een groot drama wat betreft wegwijzers. Er is niets aangegeven voor fietsers. Wanneer je de borden voor auto's volgt moet je geluk hebben. Soms mag je opeens niet meer over die weg met je fiets. Hoe je dan verder moet mag je zelf uitzoeken. Frankrijk zit wat dat betreft tussen Nederland en Belgie in. Er zijn weinig routes voor fietsers, maar je mag wel bijna op alle wegen fietsen. Zelfs op wegen waar een constante stroom van auto's met 90 km/u langs komt razen, maar of dat slim is...

Na alle tochten en fietsvakanties kunnen we deze vuistregel wel geven : tel altijd bij de afstand van de routeplanner 10% op, dat is de echte afstand die je moet fietsen.